Kirjoituspyyntö liittyen lapsen suruun

Maisteritutkielmaan varten halutaan vanhempien vapaamuotoisia kirjoituksia oman lapsen surusta ja sen käsittelystä. Alla kirjoituspyyntö. Mahdolliset yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

”Onko lapsesi kohdannut kuolemansurun ja menettänyt itselleen läheisen ihmisen jo lapsena? Haluaisitko kirjoittaa lapsesi kokemasta surusta?

Opiskelen sosiaalityön maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa. Teen maisteritutkielmaani aiheesta, miten lapsi käsittelee surua läheisen ihmisen kuoltua. Läheinen ihminen on voinut olla kuka vain lapselle tärkeä henkilö, esim. vanhempi, isovanhempi, sisarus, kummi, ystävä… Kokoan tutkimusaineistokseni alle 12-vuotiaana läheisensä menettäneiden lasten vanhempien vapaamuotoisia kirjoituksia oman lapsensa surun kokemisesta ja sen käsittelystä.

Voit kertoa lapsesi surusta juuri sen verran kuin haluat. Kirjoitelman tyyli, muoto ja pituus on vapaa. Voit halutessasi kirjoittaa myös nimettömänä. Minua kiinnostaisi erityisesti se, miten lapsesi on kokenut surunsa. Miten lapsi on käsitellyt surun herättämiä tunteitaan? Oletko huomannut lapsen käytöksessä muutosta? Mikä on ollut lapselle vaikeinta surussa? Mitkä asiat ovat edistäneet lapsen selviytymistä surussaan? Kysymykset ovat vain suuntaa antavia, oleellisinta on kuitenkin, että kirjoitat sellaisista asioista, jotka itse koet tärkeiksi.

Käsittelen kirjoituksesi ehdottoman luottamuksellisesti, Sinua tai läheisiäsi ei voida tunnistaa tutkimuksen tuloksista, eikä vastaajien tietoja luovuteta eteenpäin”

Kirjoituksesi voit lähettää minulle sähköpostitse osoitteeseen:

[email protected]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *