Vertais­tuki­ryhmät

saman kokeneiden kohtauspaikat
”Vertaistukiryhmä ainut paikka, jossa sai jutella saman kokeneiden kanssa, koska en oikeastaan tunne muuten muita nuoria leskiä.”
”Suru ja kuolema on tässä hektisessä elämässä vieraita asioita ja niinpä leski jää aika yksin surun kohdatessa. Ja mitä enemmän aikaa kuluu, sen vähemmän surun kohdannut saa puhua surusta. Vertaistukiryhmässä saa hengittää surunsa kanssa vapaasti ja olla oma itsensä oman surun kanssa.”
”Ryhmät ovat tilaisuus myös tutustua ihaniin uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin, joita menetys yhdistää. Naurua, huumoria, arvostusta, surun ymmärrystä, tukea.”
”Vertaisryhmä ainoa paikka, jossa sai ja pystyi puhumaan asioista rehellisesti. Minua kuunneltiin, ilman reippauttavia kommentteja tai puheenaiheen vaihtoa, niin kuin muissa kohtaamisissa monesti kävi.”
Previous
Next

VERTAIS­TUKI­RYHMISTÄ

Yhdistyksen tapahtumat vertaisryhmätapaamiset on peruttu suurelta osin ainakin huhtikuun loppuun saakka vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Niillä alueilla, joissa koronatilanne sen sallii, vertaistukiryhmientapaamisia on mahdollista järjestää harkinnanvaraisesti noudattaen alueellisia suosituksia ja rajoituksia.  Perusohjeena on, että tapaamisiin ei tulla sairaana. Tapaamisissa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja pidetään kiinni turvaväleistä. 

koronaohjeistus

Yhdistyksen koronaohjeet vertaistukiryhmään osallistuville

  1. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja käytä käsidesiä
  2. Älä tule flunssaisena tai oireisena ryhmään
  3. Yski ja aivasta nenäliinaan ja kainaloon
  4. Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin osallistujiin
  5. Älä koskettele muita osallistujia, vältä halaamista ja kättelyä

Verkko­vertais­tukiryhmät

Zoomin kautta kokoontuvaan verkkovertaistukiryhmään voivat osallistua kaikki lesket asuinpaikasta riippumatta. 

YLEISTÄ

KENELLE?

ryhmät ERI PAIKKAKUNNILLA