verkko­vertaistuki

saat vertaistukea, lohtua ja tietoa
”Oman tilanteen sanoittaminen auttaa, ja keskustelut avartavat näkökulmia. Myös se, että kokee olevansa muille avuksi tai tueksi, tuntuu tekevän omasta tilanteesta helpomman.”

leskien kesken -verkkoyhteisö

Yhdistyksemme ylläpitää Leskien kesken -verkkoyhteisöä. Verkkoyhteisö on tarkoitettu työikäisenä leskeytyneiden kohtaamispaikaksi, jossa saa vertaistukea, lohtua ja tietoa. Olitpa sitten juuri leskeytynyt, pidempään leskenä ollut, sinulla on lapsia tai olet lapseton, yksinäinen, tietoa etsivä – yhdistävä asia on leskeys.

Aihealueisiin jaetuilla foorumeilla voit keskustella haluamistasi aiheista ja lukea myös muiden leskeytyneiden kirjoituksia. Kaikki keskustelut käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelut näkyvät vain rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille, jotka on hyväksytty käyttäjiksi yhdistyksen toimesta.

Verkkoyhteisön rekisteriseloste >

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

 Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea surun läpi käymiseen vanhemman, sisaruksen, puolison tai muun läheisen kuoltua. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee. Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Sovelluksen saa ladattua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen puhelimiin App Storesta.

 

Verkko­vertais­ryhmät

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. 

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 14.00.

Tarjoamme vertaistukea verkossa myös englanniksi. Englanninkielinen verkkovertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa. Lue lisää englanninkielisestä ryhmästä.

kokoontumiset 2021

torstaisin kello 18-19.30 Zoomissa

 • Kokonaisvaltainen suru 21.10. klo 18-19.30

  Kuinka sinun elämäsi on muuttunut leskeytymisen myötä? Oletko saanut tukea? Tänä torstaina keskustelemme surusta ja elämäntilanteen tuomasta kokonaiskuormituksesta

 • Jaksaminen ja voimavarat 18.11. klo 18-19.30

  Miten jaksat tällä hetkellä? Mitkä asiat tuovat energiaa ja voimaa arkeesi?

 • LISÄKERTA: Kokonaisvaltainen suru 25.11. klo 18-19.30

  Kuinka sinun elämäsi on muuttunut leskeytymisen myötä? Oletko saanut tukea? Tänä torstaina keskustelemme surusta ja elämäntilanteen tuomasta kokonaiskuormituksesta. Suuren suosion vuoksi järjestämme yhden lisäkerran, jonne etusijalla ovat ne, jotka eivät ole vielä päässeet osallistumaan tänä syksynä verkkovertaisiin.

 • Kun joulusta tulee erilainen 9.12. klo 18-19.30

  Mitä ajatuksia ja tuntemuksia joulunaika sinussa herättää? Miten joulua vietetään ja kenen kanssa? Annamme luvan omannäköiseen jouluun ja mietimme miten leskeytymisen myötä perinteet muuttuvat.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu jokaiselle kerralle erillisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu osallistujamäärän tulee täyteen tai viimeistään tapaamispäivänä kello 14. Mikäli ryhmä on jo täynnä, voit ilmoittautua peruutussijalle sähköpostitse [email protected]

Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 14.00

Tule sinäkin mukaan!

verkkoRyhmän vetäjät