verkko­vertaistuki

saat vertaistukea, lohtua ja tietoa
”Oman tilanteen sanoittaminen auttaa, ja keskustelut avartavat näkökulmia. Myös se, että kokee olevansa muille avuksi tai tueksi, tuntuu tekevän omasta tilanteesta helpomman.”

leskien kesken -verkkoyhteisö

Yhdistyksemme ylläpitää Leskien kesken -verkkoyhteisöä. Verkkoyhteisö on tarkoitettu työikäisenä leskeytyneiden kohtaamispaikaksi, jossa saa vertaistukea, lohtua ja tietoa. Olitpa sitten juuri leskeytynyt, pidempään leskenä ollut, sinulla on lapsia tai olet lapseton, yksinäinen, tietoa etsivä – yhdistävä asia on leskeys.

Aihealueisiin jaetuilla foorumeilla voit keskustella haluamistasi aiheista ja lukea myös muiden leskeytyneiden kirjoituksia. Kaikki keskustelut käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelut näkyvät vain rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille, jotka on hyväksytty käyttäjiksi yhdistyksen toimesta.

Verkkoyhteisön rekisteriseloste >

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

 Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea surun läpi käymiseen vanhemman, sisaruksen, puolison tai muun läheisen kuoltua. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee. Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Sovelluksen saa ladattua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen puhelimiin App Storesta.

 

Verkko­vertais­ryhmät

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme jokaisen vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa vertaistukija Johanna Niskanen

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.

Verkkovertaisten lisäksi kokoontuu kerran kuukaudessa oma verkkoryhmä hiljattain leskeytyneille (0-1v. menetyksestä). Näiden ryhmien aiheita ei ole ennalta määritelty, vaan ne muodostuvat osallistujien tarpeen mukaan. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Tarjoamme vertaistukea verkossa myös englanniksi. Englanninkielinen verkkovertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa. Lue lisää englanninkielisestä ryhmästä.

kokoontumiset 2021

torstaisin klo 18.00-19.30

  • Kesätauko

    Verkkovertaiset jää kesätauolle 17.6. kerran jälkeen ja jatkuu taas syksyllä 2021. Tätä varten ollaankin kouluttamassa uusia vapaaehtoisia heti elokuussa. Tähän koulutukseen ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa. Mikäli tämä uusi vapaaehtoistehtävä kiinnostaa, niin tule mukaan koulutukseen. Koulutus on maksuton eikä siihen osallistuminen vielä velvoita toimimaan verkkovertaisryhmän ohjaajana. Lisätietoja aiheeseen liittyen saat Emilialta: [email protected], sekä aivan pian myös yhdistyksen nettisivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaikille kerroille tapahtuu saman lomakkeen kautta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle. Voit myös tehdä lisäilmoittautumisen myöhemmin toiselle kerralle tällä samalla lomakkeella.

Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00

Tule sinäkin mukaan!

verkkoRyhmän vetäjä Johanna

Hei! Olen Johanna, nuori lapseton leski. Leskeytymisestäni on nyt kulunut viisi vuotta. Olen ohjannut vapaaehtoisena Tampereen vertaistukiryhmää kolmen vuoden ajan. Nyt ohjaan myös valtakunnallista verkkovertaisryhmää.

Ajatuksiani vertaistuesta
Verkkovertaistapaamisessa pääsee yllättävän lähelle toista. Et ole yksin. Vertaistuen äärellä vaikeistakin asioista voi puhua avoimesti ja luottamuksellisesti. Toisten leskien selviytymistarinat antavat voimia jaksamiseen.

Minua on koskettanut erityisesti Hanna Ekolan runokirja ”Sano Suruasi rakkaudeksi” – tässä kirjan nimiruno:

Sano suruasi rakkaudeksi.
Kutsu kipuasi kauneudeksi.
Taio ikävälläsi 
taivaalle tähdet.
Pue kaipuusi muistojen viittaan.
Silitä pimeä valoksi.
Seppelöi kyyneleet toivoksi
aamun säteiden ketjuun

Nähdään verkkoryhmässä!

Verkkovertaisryhmän vetäjä Johanna.