verkko­vertaistuki

saat vertaistukea, lohtua ja tietoa
”Oman tilanteen sanoittaminen auttaa, ja keskustelut avartavat näkökulmia. Myös se, että kokee olevansa muille avuksi tai tueksi, tuntuu tekevän omasta tilanteesta helpomman.”

leskien kesken -verkkoyhteisö

Yhdistyksemme ylläpitää Leskien kesken -verkkoyhteisöä. Verkkoyhteisö on tarkoitettu työikäisenä leskeytyneiden kohtaamispaikaksi, jossa saa vertaistukea, lohtua ja tietoa. Olitpa sitten juuri leskeytynyt, pidempään leskenä ollut, sinulla on lapsia tai olet lapseton, yksinäinen, tietoa etsivä – yhdistävä asia on leskeys.

Aihealueisiin jaetuilla foorumeilla voit keskustella haluamistasi aiheista ja lukea myös muiden leskeytyneiden kirjoituksia. Kaikki keskustelut käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelut näkyvät vain rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille, jotka on hyväksytty käyttäjiksi yhdistyksen toimesta.

Verkkoyhteisön rekisteriseloste >

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

 Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea surun läpi käymiseen vanhemman, sisaruksen, puolison tai muun läheisen kuoltua. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee. Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Sovelluksen saa ladattua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen puhelimiin App Storesta.

 

Verkko­vertais­ryhmät

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme jokaisen vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa vertaistukija Johanna Niskanen

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.

Verkkovertaisten lisäksi kokoontuu kerran kuukaudessa oma verkkoryhmä hiljattain leskeytyneille (0-1v. menetyksestä). Näiden ryhmien aiheita ei ole ennalta määritelty, vaan ne muodostuvat osallistujien tarpeen mukaan. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Tarjoamme vertaistukea verkossa myös englanniksi. Englanninkielinen verkkovertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa. Lue lisää englanninkielisestä ryhmästä.

kokoontumiset 2021

torstaisin klo 18.00-19.30

 • 6.5.

  Lesken ystävyyssuhteet ja uusi parisuhde
  Ovatko ystävyyssuhteesi muuttuneet leskeyden myötä? Miten koet suhteet puolison sukuun ja muihin sukulaisiin? Entä oletko pohtinut uuden parisuhteen mahdollisuutta? Oletko kohdannut ongelmia uuteen parisuhteeseen liittyen? Keskustelemme kaikista kumppanin menettäneen ihmissuhteista ja siitä, mitä kaikkea niihin voi liittyä.

 • 20.5.

  Selviytymistarina "Surun kanssa sovussa"
  Tapaamisessamme vierailemassa nuorena leskeytynyt Pia Jylhä, joka menetti 35 -vuotiaana äkillisesti puolisonsa reilut 14 vuotta sitten. Elämän jatkuminen kahden hyvin pienen lapsen kanssa tuntui mahdottomalta ja väliin epätoivoiseltakin. Menetyksestä huolimatta elämä on saanut olla hyvää ja onnellista. Perhe asuu Tikkakoskella, Keski-Suomessa ja heillä eletään elämää täysillä, niin sanotusti kaikilla mausteilla 🙂 Pialle voit esittää etukäteen leskeyteen ja selviytymiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostiin [email protected] tiistaihin 18.5 mennessä.

 • 27.5.

  Voimavarat ja selviytyminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi
  Miten voit tällä hetkellä? Mitkä asiat lisäävät hyvinvointiasi? Oletko käsitellyt puolison menetystä tekemällä jotain luovaa? Oletko tehnyt isoja muutoksia elämässäsi? Tule mukaan kertomaan, mikä sinua on auttanut käsittelemään menetystäsi. Teemme myös kirjallisia harjoituksia, kartoitamme oman hyvinvoinnin tilaa. Varaa lähellesi muistiinpanovälineitä omia huomioitasi varten.

 • 3.6.

  Virtuaaliretkellä
  Matkailemme etänä ristiin rastiin kartalla ja suunnittelemme kivoja kohtaamisia. Voit kertoa, mihin veisit ryhmämme vierailulle, jos tulisimme käymään! Sillä näin on, että vinkit kivoista ulkoilmakohteista ovat tässä ajassa tervetulleita. Keskustelemme myös kesästä ja kesän suunnitelmista.

 • 17.6.

  Musiikin voimauttava vaikutus
  Nuoret lesket lähtevät kesälaitumelle hyvällä mielellä. Nostetaan yhdessä kuplivat maljat kesälle. Voimabiisit auttavat jaksamaan ja parantavat mielialaa, vievät eteenpäin. Mikä on sinun voimakappaleesi? Jos haluat jakaa ryhmälle kappaleen, toimi näin: etsi youtube-linkki kappaleeseen. Lähetä linkki ryhmän ohjaajan sähköpostiin yhtä päivää ennen tapaamista. [email protected] Voit osallistua tapaamiseen myös vain kuuntelemalla toisten kappaleita.

 • Kesätauko

  Verkkovertaiset jää kesätauolle 17.6. kerran jälkeen ja jatkuu taas syksyllä 2021. Tätä varten ollaankin kouluttamassa uusia vapaaehtoisia heti elokuussa. Tähän koulutukseen ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa. Mikäli tämä uusi vapaaehtoistehtävä kiinnostaa, niin tule mukaan koulutukseen. Koulutus on maksuton eikä siihen osallistuminen vielä velvoita toimimaan verkkovertaisryhmän ohjaajana. Lisätietoja aiheeseen liittyen saat Emilialta: [email protected], sekä aivan pian myös yhdistyksen nettisivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaikille kerroille tapahtuu saman lomakkeen kautta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle. Voit myös tehdä lisäilmoittautumisen myöhemmin toiselle kerralle tällä samalla lomakkeella.

Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00

Tule sinäkin mukaan!

verkkoRyhmän vetäjä Johanna

Hei! Olen Johanna, nuori lapseton leski. Leskeytymisestäni on nyt kulunut viisi vuotta. Olen ohjannut vapaaehtoisena Tampereen vertaistukiryhmää kolmen vuoden ajan. Nyt ohjaan myös valtakunnallista verkkovertaisryhmää.

Ajatuksiani vertaistuesta
Verkkovertaistapaamisessa pääsee yllättävän lähelle toista. Et ole yksin. Vertaistuen äärellä vaikeistakin asioista voi puhua avoimesti ja luottamuksellisesti. Toisten leskien selviytymistarinat antavat voimia jaksamiseen.

Minua on koskettanut erityisesti Hanna Ekolan runokirja ”Sano Suruasi rakkaudeksi” – tässä kirjan nimiruno:

Sano suruasi rakkaudeksi.
Kutsu kipuasi kauneudeksi.
Taio ikävälläsi 
taivaalle tähdet.
Pue kaipuusi muistojen viittaan.
Silitä pimeä valoksi.
Seppelöi kyyneleet toivoksi
aamun säteiden ketjuun

Nähdään verkkoryhmässä!

Verkkovertaisryhmän vetäjä Johanna.
Scroll Up