verkko­vertaistuki

saat vertaistukea, lohtua ja tietoa
”Oman tilanteen sanoittaminen auttaa, ja keskustelut avartavat näkökulmia. Myös se, että kokee olevansa muille avuksi tai tueksi, tuntuu tekevän omasta tilanteesta helpomman.”

leskien kesken -verkkoyhteisö

Yhdistyksemme ylläpitää Leskien kesken -verkkoyhteisöä. Verkkoyhteisö on tarkoitettu työikäisenä leskeytyneiden kohtaamispaikaksi, jossa saa vertaistukea, lohtua ja tietoa. Olitpa sitten juuri leskeytynyt, pidempään leskenä ollut, sinulla on lapsia tai olet lapseton, yksinäinen, tietoa etsivä – yhdistävä asia on leskeys.

Aihealueisiin jaetuilla foorumeilla voit keskustella haluamistasi aiheista ja lukea myös muiden leskeytyneiden kirjoituksia. Kaikki keskustelut käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelut näkyvät vain rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille, jotka on hyväksytty käyttäjiksi yhdistyksen toimesta.

Verkkoyhteisön rekisteriseloste >

Vertaisvirtaa -mobiilisovellus

 Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea surun läpi käymiseen vanhemman, sisaruksen, puolison tai muun läheisen kuoltua. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee. Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Sovelluksen saa ladattua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen puhelimiin App Storesta.

 

Verkko­vertais­ryhmät

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen Outi.

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 13.00.

Tarjoamme vertaistukea verkossa myös englanniksi. Englanninkielinen verkkovertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa. Lue lisää englanninkielisestä ryhmästä.

kokoontumiset 2022

torstaisin kello 18-19.30 Zoomissa

 • Edessä uusi vuosi 27.1. klo 18-19.30

  Ensimmäinen vuosi / ensimmäiset vuodet leskenä. Mikä on ollut vaikeinta ja mistä saan tukea ja voimavaroja? Käsittelemme 'itse-myötätunnon' konseptia ja keinoja olla itselleen armollinen vaikeassa elämäntilanteessa. Miltä nyt alkanut vuosi minulle näyttää?

 • Työssä/arjessa jaksaminen 24.2. klo 18-19.30

  Leskeytymisen vaikutukset työssä ja arjessa jaksamiseen. Jos olet perheellinen, miten työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on onnistunut? Oletko saanut työelämästä tukea elämäntilanteeseesi?

 • Hyvää tekevät harrasteet 17.3. klo 18-19.30

  Oletko käsitellyt puolison menetystä jonkin harrasteen avulla? Oletko saanut voimaa vaikkapa liikunnasta tai tekemällä käsitöitä? Tule mukaan kertomaan, mikä on auttanut sinua käsittelemään menetystäsi.

 • Tuleva pääsiäinen ja muut juhlapyhät 7.4. klo 18-19.30

  Miten vietät tulevaa pääsiäistä? Miten menetyksesi on vaikuttanut juhlapyhien viettoon? Mikä auttaa juhlapyhistä selviytymiseen kumppanin menetyksen jälkeen, onko juhlapyhän vieton merkitys muuttunut menetyksen myötä?

 • Musiikin terapeuttinen voima 28.4. klo 18-19.30

  Mikä on voimalaulusi, mihin kappaleeseen liittyy eniten muistoja kumppanistasi? Miten musiikki on auttanut sinua jaksamaan?

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu jokaiselle kerralle erillisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu osallistujamäärän tulee täyteen tai viimeistään tapaamispäivänä kello 13.00. Mikäli ryhmä on jo täynnä, voit ilmoittautua peruutuspaikalle sähköpostitse [email protected]

Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 13.00

Tule sinäkin mukaan!

verkkoRyhmän vetäjät