vertais­tuki

vertaistukitoimintaa ja neuvontaa leskeyteen liittyvissä asioissa
”Vertaistukitoiminta on täysin korvaamaton apu. Se yhteinen elämäntilanne ja tunne, kun joku ymmärtää mitä koet ilman, että joka asiaa tarvitsee selittää. Vaikka ihmisinä ollaan erilaisia, niin elämäntilanne yhdistää. Eikä kukaan tuomitse.”
"Erittäin merkityksellistä vertaistukea, uusia sosiaalisia suhteita, virkistäytymismahdollisuuksia, monipuolista tietoa leskeydestä, surusta, arjessa jaksamisesta, tietoa ja vinkkejä muista leskille ja leskiperheille suunnatuista kursseista ja lomista sekä sosiaalituista."
"Olen ymmärtänyt leskeytymistäni ja leskeyttäni huomattavasti paremmin, ja olen saanut välineitä sen käsittelyyn sekä elämäni jatkamiseen."
"Vertaistuki auttoi selviämisessä ja sai ajatukset kääntymään tulevaisuuteen ja näkemään jopa toivoa ja valoa loppuelämän alkutaipaleella."
Previous
Next

vertais­tukimuodot

­ryhmät

Vertaistukiryhmiä on useilla paikkakunnilla ja ne kokoontuvat noin kerran kuukaudessa. Vertaistukiryhmien ohjaajat ovat itsekin aiemmin leskeytyneitä.

viikonloput

Nuoret lesket ry järjestää vuosittain useita vertaistukiviikonloppuja.

tapahtumat

Nuoret lesket ry järjestää vuosittain useita vertaistukitapahtumia.

puhelin

Vertaistukipuhelimen tarkoituksena on tarjota leskille mahdollisuus keskustella rauhassa puhelimessa erilaisista leskeyteen liittyvistä asioista.

verkkotuki

Leskien kesken -verkkoyhteisö, Vertaisvirtaa -mobiilisovellus ja videoyhteydellä tapahtuvat vertaistapaamiset tarjoavat vertaistukea ajasta ja paikasta riippumatta

LAPSET ja NUORET

Läheisen kuolema on lapselle/nuorelle yksi elämän raskaimmista kokemuksista ja sen käsittelemiseen tarvitaan aikuisen tukea

muuta tukea

Nuoret lesket tarjoaa paljon myös muuta tukea, kuten lakineuvontaa, vaikuttamis- ja vapaaehtoistoimintaa yms.

vapaa­ehtois­toiminta

Vapaaehtoiset mahdollistavat monipuolisen ja valtakunnallisen toimintamme. He jakavat kokemustaan, osaamistaan ja aikaansa monin eri tavoin!