vapaa­ehtois­tehtävät

mikä sopisi sinulle?

vapaaehtoisena toimiminen

Yhdistyksessä on tarjolla monenlaisia vapaa­ehtoistehtäviä, kuten vaikkapa puhelin- ja verkkovertainen sekä ryhmänohjaaja ja kokemusasiantuntija – katso lisää alta. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai valmiita taitoja, vaan koulutamme sinut kulloiseenkin tehtävään. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä.

Puhelinvertainen

Puhelinvertainen tarjoaa vertaistukea toiselle saman kokeneelle puhelimitse. Puhelinvertaiset ovat yhdistyksen kouluttamia oman puolisonsa menetyksen kokeneita vapaaehtoisia. Puhelinvertaisella on yleensä yksi tuettava kerrallaan. Yhdistys järjestää vuosittain puhelinvertaisten koulutusta.

Verkkovertainen

Verkkovertainen toimii yhdistyksen ylläpitämässä Leskien kesken -verkkoyhteisössä. Verkkovertaisen rooliin kuuluu osallistua keskusteluihin, aloittaa uusia keskusteluja sekä toivottaa uudet käyttäjät tervetulleeksi yhteisöön. Verkkovertaiseksi voi kouluttua kerran vuodessa järjestettävän vertaistukijan peruskoulutuksen yhteydessä.

Ryhmänohjaaja

Ryhmänohjaajat ohjaavat paikallisia säännöllisesti kokoontuvia vertaistukiryhmiä. Pääsääntöisesti ryhmässä on useampi ohjaaja jakamassa tehtävää. Mikäli paikkakunnalla ei ole vielä toimivaa ryhmää, voi sellaisen myös perustaa. Ryhmät saavat yhdistykseltä vuosittaista pientä toiminta-avustusta. Ryhmänohjaajaksi voi kouluttautua vuosittain yhdistyksen järjestämässä vertaistukijan peruskoulutuksessa.

Verkko­ryhmän­ohjaaja

Verkkoryhmänohjaaja ohjaa verkossa toimivaa vertais­tukiryhmää. etäyhteyden kautta. Verkossa kokoontuva ryhmä voi olla joko paikallinen tai valtakunnallinen. Ryhmä voi kokoontua säännöllisesti, mutta myös kertaluontoiset tapaamiset ovat mahdollisia esimerkiksi teemoitettuna tapaamisena. Yhdistys tarjoaa tähän liittyen teknistä tukea, koulutusta ja tiedotusapua tarpeen mukaan.

Lomaviikon vertaisohjaaja

Lomaviikon vertaisohjaaja ohjaa vertaistapaamisia tuetulla lomalla. Lomaviikon ohjaajan tulee olla käynyt vertaistukijan peruskoulutus. Lomaviikon aikana vertaisohjaajan tehtävänä on ohjata muutamia vertaisryhmätapaamisia ja toimia yhteyshenkilönä. Muulla ajalla voi nauttia lomailusta osallistua mahdolliseen lomapaikan tarjoamaan lomaohjelmaan. Vertaisohjaajana toimivan ei tarvitse maksaa lomaviikon omavastuuosuutta. Myös matkakulut korvataan.

Vapaaehtoinen tapahtumissa

Vapaaehtoisena voi toimia myös yhdistyksen tapahtumissa. Esimerkiksi vuosittain järjestettävässä Surukonferenssissa vapaaehtoinen voi olla esittelemässä yhdistyksen toimintaa standin takana tai olla pitämässä kokemus­asiantuntija­puheenvuoron konferenssissa. Myös Hyvinvointipäivissä voi toimia vapaaehtoisena, jolloin tehtävänä on vastaanottaa luennoitsijat ja osallistujat, kertoa yhdistyksen toiminnasta sekä huolehtia käytännön järjestelyistä ja aikatauluista.

Kokemus­asiantuntija

Kokemusasiantuntija vierailee erilaisissa tapahtumissa, työpaikoissa ja oppilaitoksissa kertoen oman tarinansa läheisensä menettämisestä. Hän myös jakaa kuulijoidensa kanssa tietoa surusta, surujärjestöistä ja erilaisista tavoista tukea surevaa. Tällä hetkellä kokemusasiantuntijoita kouluttaa Surevan kohtaaminen -hanke. Kokemusasiantuntija vierailut koordinoidaan myös hankkeen kautta. www.surevankohtaaminen.fi

Hallituksen jäsen

Hallituksen jäsenenä pääsee seuraamaan läheltä yhdistyksen toimintaa ja vaikuttamaan yhdistyksen strategiseen suunnitteluun. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta ja sen jäsenet valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Jokainen yhdistyksen jäsen voi halutessaan asettua ehdolle hallitukseen. Yhdistys perehdyttää valitut henkilöt hallitustyöskentelyyn.

Jäsenlehden sisällöntuottaja

Jäsenlehden tekoon voi osallistua useilla eri tavoilla oman mielenkiinnon mukaan. Mahdollisia tehtäviä ovat muun muassa artikkeleiden/juttujen kirjoittaminen (vertaistarinat, kokemuksia yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista), haastatteluiden tekeminen, sisällöntuotannolliset tehtävät (esim. kuvituskuvat ja runot yms.) ja tekstien oikolukeminen.

Muut vapaa­ehtois­toiminnan mahdollisuudet

Voit tarjota omaa osaamista yhdistyksen käyttöön. Jos sinulla on jotain erityistaitoja tai ammatillista osaamista jota haluaisit tarjota yhdistykselle, niin kuulisimme siitä mielellämme lisää. Tällaisia tehtäviä voisivat olla esimerkiksi valokuvaus, työnohjaajana toimiminen, erilaisten työpajojen ohjaaminen tai vaikkapa luennon pitäminen. Ehdota rohkeasti!

KIINNOSTUITKO?

Kiinnostuitko vapaaehtoisena toimimisesta? Haluatko liittyä vapaaehtoiseksi?
Ota yhteyttä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin!