Tutkimukseen etsitään osallistujia (Kuoleman vaikutus läheisensä menettäneen uskonnollisuuteen)

Hei,

olen teologian opiskelija Helsingin yliopistosta, ja teen pro gradu -tutkimusta aiheesta kuoleman vaikutus läheisensä menettäneen uskonnollisuuteen.

Haluaisitko osallistua tutkimukseeni kirjoittamalla minulle oman tarinasi?

Olen kiinnostunut selvittämään, onko läheisen kuolemalla vaikutusta menetyksen kokeneen uskonnollisuuteen.

Saitko sinä lohtua uskosta Jumalaan, rukouksesta ja jälleennäkemisen toivosta? Vai kävikö päinvastoin – menetitkö uskosi, ’suutuitko’ Jumalalle?

Jos et ole koskaan ollut uskonnollinen, tekikö läheisesi kuolema hengellisiä asioita läheisemmiksi? Vai eikö menetyksellä ollut merkitystä uskollesi / uskonnottomuudellesi?

Oletko käynyt seurakunnan tai muun toimijan sururyhmissä, ja miten olet kokenut vertaistuen merkityksen suruprosessissa?

Oliko läheisesi uskonnollinen? Pelkäsikö hän kuolemaa? Entä uskonnottomien kuolemanpelko? Pelkäätkö itse kuolemaa?

Viime vuosina on julkisuudessa keskusteltu paljon käsitteestä ’hyvä kuolema.’ Voiko kuolema olla ’hyvä’, ja millainen on sinun mielestäsi ’hyvä kuolema’? Onko se äkillinen lähtö, vai rauhallinen ja kivuton poisnukkuminen saattohoitokodissa?

Liittyykö uskonnollisuus mielestäsi ’hyvään kuolemaan’? Entä uskonnolliset rituaalit ja papin rooli?

Toivon, että kirjoitat juuri niin pitkän tai lyhyen kertomuksen, kuin koet itsellesi merkitykselliseksi. Kysymykseni eivät ole tarkoitettu ’orjallisesti vastattaviksi’, vaan niiden tarkoitus on antaa osviittaa siihen, mitä haluan tutkimuksellani selvittää.

Kaikki tarinat ovat minulle tärkeitä!

Tutkimustani ohjaa Helsingin yliopiston dosentti Kati Tervo-Niemelä. Tutkimukseen osallistuvien anonymiteetti taataan kaikissa tutkimuksen vaiheissa. Voit halutessasi kirjoittaa myös nimettömänä. Kerro kuitenkin, mistä päin Suomea olet kotoisin, ja läheisesi sukupuoli sekä noin – ikä hänen kuollessaan.

Toivon vastauksia ensisijaisesti sähköpostitse: [email protected]

Voit kirjoittaa myös maapostin välityksellä, os. Helena Kangaskortet, Ohrakuja, 12240 Hausjärvi.

Vastaan mielelläni kysymyksiin myös puhelimitse, p. 045 2384370

Sydämellinen kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *