Blogi: Miehen suru

Suru ei ole sukupuolikysymys, mutta joskus miehen surussa voi olla erityispiirteitä. MIELI ry:n Olli Rauhala kertoo miehen surun erityispiirteistä ja kuinka vertaistuki voi auttaa surun käsittelyssä.

MIELI ry järjestää puolisonsa tai lapsensa menettäneille miehille suunnatun Miesten suruillan Helsingissä 9.11.2023, klo 17.30–20.00. Suruilta järjestetään MIELI Kriisikeskuksen tiloissa (Maistraatinportti 4 A, 4.krs). Myös etäosallistuminen mahdollista! Ilmoittautumiset 2.11. mennessä Olli Rauhalalle: olli.rauhala (at)mieli.fi tai 040 657 5545.

Suosittelemme lämpimästi myös yhdistyksen ympäri Suomea kokoontuvia kaikille työikäisille leskille avoimia vertaistukiryhmiä. Lähinnä sinua kokoontuvan vertaistukiryhmän ja kokoontumisajankohdat löydät yhdistyksen nettisivuilta: https://nuoretlesket.fi/vertaistuki/vertaistukiryhmat/

Millaista on miehen suru?

Lähtökohtaisesti suru ei ole sukupuolikysymys, mutta joskus miehillä voi olla sellainen ajatus, että heidän kuuluu olla vahvoja ja kannatella muita. Silloin oma suru voi jäädä piiloon tai käsittelemättä. Miehillä surun käsitteleminen ei aina tarkoita puhumista, vaan joillakin se voi tarkoittaa jotakin tekemistä esimerkiksi saattaa loppuun joku kesken jäänyt remonttiprojekti. Se voi herättää muissa läheisissä ajatuksen, että sureeko mies ollenkaan. Ajatukset voivat kuitenkin olla hyvin paljon menetetyssä läheisessä.

Miten vertaistuki auttaa surussa?

Kun miehet tulevat vertaisryhmään, niin usein niitä sanoituksia alkaa löytyä. Kun kuulee toisen samankaltaisessa tilanteessa olevan puhuvan, niin saa sanoituksia omille kokemuksilleen ja tunteilleen. Vertaistuki voi auttaa siihen, että antaa itselleen luvan käsitellä surua omalla tavallaan.

Mitä suruillassa tapahtuu?

Aluksi kokemusasiantuntija kertoo omasta kokemuksestaan surun kanssa elämisestä. Illan aikana voi myös jakaa omia kokemuksiaan, jos haluaa, mutta voi tulla myös ihan vaan kuuntelemaan. Lisäksi suruillassa saa tietoa MIELI ry:n tarjoamasta tuesta.

Muuta miehille suunnattua toimintaa syksyllä 2023

8.11. Webinaari: Mieslesken kokemuksia, lisätietoja ja ilmoittautuminen https://nuoretlesket.fi/2023/09/28/webinaari-mieslesken-kokemuksia-8-11/

12.12. klo 17.30-19.30, Turku: Vertaisilta työikäisille lapsensa tai puolisonsa menettäneille miehille. Järjestäjinä Turun nuorten leskien vertaistukiryhmä, MIELI Kriisikeskus Turku ja Kirkko Turussa ja Kaarinassa. Osoite: Gofore, Kauppiaskatu 9, Wiklundin valopiha, katutaso. Ilmoittautumiset: marja-liisa.suorlahti(at)turunkriisikeskus.fi, puh. 044 497 3109

Nuoret Lesket ry:n blogia kirjoittavat yhdistyksen jäsenet, vapaaehtoiset, työntekijät, hallitus ja yhteistyökumppanit. Mikäli haluaisit oman kirjoituksesi blogiin, ota yhteyttä [email protected].

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *