Blogi: Vertaistuen voima on ihmeellinen

Vertainen – joku joka on kokenut saman kuin sinä ja ymmärtää sinua juuri sen vuoksi. Vertaisen tunnusmerkkejä ovat kuuntelevat korvat, avoin sydän ja kädet, jotka ovat tarvittaessa valmiit halaamaan. Hänellä voi olla hallussaan tietoa ja kokemuksia, jotka ovat muille arvottomia, mutta juuri sinulle kultaakin kalliimpia.

Täällä Nuoret Lesket ry:ssä on tarjolla vertaistukea työikäisille leskille useissa eri muodoissa: monien vuosittaisten vertaistapahtumien muodossa, eri puolilla Suomea toimivissa vertaisryhmissä, puhelimessa sekä verkossa.

Kyselyjemme mukaan vertaistoiminta on vaikuttanut positiivisesti vertaistukea saaneiden sosiaalisiin suhteisiin ja näin se on lievittänyt leskeyden aiheuttamaa yksinäisyyttä. Tutkimusten mukaan vertaistuki tukee myös selviytymistä, vahvistaa voimavaroja ja auttaa suuntamaan tulevaan. Vertaistoimintaamme osallistuneet ovat kuvailleet kokemuksiaan muun muassa seuraavasti:

”Vertaistuen voima on ihmeellinen, ensimmäisen kerran puolison kuoleman jälkeen on toiveikas olo tulevaisuutta ajatellen.”

”Oli äärimmäisen tärkeää päästä jakamaan ajatuksia ja viettämään aikaa toisten leskien kanssa.”

”Yllätyin siitä kuinka helppoa puhuminen oli vertaisten kanssa. Ihmiset, joilla ei ole samaa kokemusta, eivät osaa suhtautua aiheeseen samalla tavalla kuin läheisensä menettäneet.”

Tänään 20.10.2022 vietetään kansainvälistä vertaistuen päivää. Toiminnassamme on mukana noin 70 vapaaehtoista, joista lähes kaikki toimivat juuri vertaistukijoina. Iso kiitos kaikille teille työstänne vertaistoiminnan eteen! Iso kiitos myös kaikille teille sadoille ja tuhansille nuorille leskille, jotka olette vertaistoimintaamme osallistuneet, saaneet tukea ja samalla myös sitä antaneet muille.

Raisa Ojaluoto
Vertaistoiminnan koordinaattori
Nuoret Lesket ry

Nuoret Lesket ry:n blogia kirjoittavat yhdistyksen jäsenet, vapaaehtoiset, työntekijät, hallitus ja yhteistyökumppanit. Mikäli haluaisit oman kirjoituksesi blogiin, ota yhteyttä [email protected].

3 vastausta

  1. Sain uuden suunnan elämälleni vertaisten avulla. Luulin, että olen suruni kanssa yksin, mutta Yyterin viikonlopusta vertaisten kanssa sain uutta voimaa elämääni ❤️ Uskallan taas elää ja nautin siitä ❤️
    -Sari-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *