Sinustako kokemusasiantuntija? – Hae mukaan koulutukseen

Haluaisitko sinä ryhtyä vapaaehtoiseksi kokemusasiantuntijaksi? Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä surevia työssään kohtaavien ammattilaisten kanssa? Surevan kohtaaminen -toiminnan kokemusasiantuntijakoulutus Surujärjestöjen jäsenille järjestetään elo-syyskuussa 2022. Koulutus koostuu itsenäisistä tehtävistä, koulutusviikonlopusta sekä kahdesta etätapaamisesta. Koulutus on osallistujille maksuton.

Surevan kohtaaminen -toiminnan koulutetuilla kokemusasiantuntijoilla on omakohtainen kokemus läheisen menettämisestä. Kokemusasiantuntijat vierailevat esimerkiksi sairaaloissa, neuvoloissa, poliisi- ja pelastuslaitoksilla sekä seurakunnissa tai eri alojen oppilaitoksissa. Vierailulla he kertovat omista kokemuksistaan ja jakavat myös yleistä tietoa Surujärjestöjen toiminnasta sekä surevan kohtaamiseen liittyvistä asioista.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu itsenäisesti suoritettavista tehtävistä, etätapaamisista sekä Varalan urheiluopistolla järjestettävästä koulutusviikonlopusta. Koulutus antaa valmiudet toimia Surevan kohtaaminen -toiminnan kokemusasiantuntijana. Koulutuksessa tutustutaan Surevan kohtaaminen toimintaan ja kokemusasiantuntijan tehtäviin, harjoitellaan oman kokemuspuheenvuoron rakentamista ja esittämistä sekä pohditaan omia vahvuuksia ja motivaatiotekijöitä kokemusasiantuntijuuteen liittyen.

Koulutuksen osiot ja ajankohdat:

  • Moodle -alustan kautta suoritettavat tehtävät, itsenäisesti elokuun aikana
  • Oman taustajärjestön perehdytys etätoteutuksena, elokuu (päivämäärä tarkentuu myöhemmin)
  • Etäkoulutus kokemuspuheenvuoron pitämisestä etäyhteydellä 30.8.2022
  • Koulutusviikonloppu, Varalan urheiluopisto/Tampere, 3.-4.9.2022

Koulutusviikonloppu toteutetaan 3.–4.9.2022 Varalan urheiluopistolla (Varalankatu 36, 33240 Tampere) Tampereella. Koulutuspaikassa on täysihoito ja majoitus tapahtuu yhden hengen huoneessa. Huom! Mikäli koronatilanne aiheuttaa vielä syksyllä kokoontumisrajoituksia, koulutus järjestetään kokonaan verkkototeutuksena.

Kuka voi osallistua koulukseen?

Kokemusasiantuntijoiden koulutus on suunnattu Surujärjestöjen (Huoma, Käpy, Nuoret Lesket ja Surunauha) jäsenille. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään vuosi ja osallistujalla on mahdollisuus osallistua kaikkiin edellä mainittuihin koulutuksen osioihin.

Kokemusasiantuntijana toimiminen edellyttää oman menetyskokemuksen tarkastelua siten, että omasta kokemuksesta ja siihen liittyvistä kohtaamisista ammattilaisten kanssa pystyy kertomaan puheenvuoroissa ja esittämään myös mahdollisesti ammattilaisten kanssa tapahtuneet haastavat tilanteet rakentavasti puheenvuoron kohderyhmän huomioiden.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen mahtuu 15 osallistujaa. Pyrkimyksenä on kouluttaa kokemusasiantuntijoita kaikista Surujärjestöistä siten, että kokemusasiantuntijoilla olisi mahdollisimman laajasti kokemusta erilaisista menetyksistä ja kokemusasiantuntijoita olisi eri puolella Suomea.

Haku tapahtuu alla olevan hakulomakkeen kautta. Hakuaika koulutukseen päättyy 15.5.

Hakulomakkeen perusteella osa hakijoita valitaan Teams -haastatteluun, jotka toteutetaan viikoilla 20-23. Haastatteluista vastaa Surevan kohtaaminen -toiminnan työntekijä. Tiedot valinnoista annetaan viikolla 24.

Ilmoittautumislinkki:
https://surevankohtaaminen-lv.creamailer.fi/survey/answer/0t2ktyfnbtzaq

Lisätietoja:
[email protected]

Surevan kohtaaminen -logo.