Uusi vapaaehtoistehtävä avautuu! – Verkkoryhmän ohjaajakoulutus 24.8.

Oletko haaveillut lähteväsi mukaan vapaaehtoistyöhön vertaistuen parissa? Voisiko verkkoryhmän luotsaaminen olla sinun juttusi? Lähde mukaan syksyllä 2021 alkavaan verkkovertaistoimintaan! Verkkoryhmän ohjaajakoulutus järjestetään 24.8.2021, klo 18-20 ja se toteutetaan etänä Zoomin kautta.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii kaikille leskille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ohjaajana Nuoret Lesket ry:n valtakunnallisessa verkkovertaisryhmässä. Aikaisempi kokemus Zoomin käytöstä tai ryhmänohjaamisesta ei ole tarpeen, koulutuksessa saat tarvittavat tiedot ja osaamisen. Verkkoryhmän ohjaajana on mahdollista toimia lyhempi tai pidempi kausi: esimerkiksi pari kuukautta, tai halutessasi useamman vuoden.  Tässä vapaaehtoistehtävässä voit toimia joustavasti, paikkakunnasta riippumatta.

Voit osallistua koulutukseen, mikäli:

  • Olet kiinnostunut tehtävästä ja sinulla on halu auttaa <3
  • Sinulla on käytössäsi tietokone, nettiyhteys ja rauhallinen tila jossa voit osallistua
  • olet yhdistyksemme jäsen – jos et ole vielä jäsen, liity jäseneksi tämän ilmoittautumisen yhteydessä.
  • menetyksestäsi kulunut aikaa vähintään vuosi
  • elämäntilanteesi on nyt sellainen, että jaksat olla vierelläkulkijana vertaisille

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia yhdistyksessä verkko-ohjaajana. Koulutukseen osallistuminen ei kuitenkaan vielä velvoita toimimaan vapaaehtoisena – voit myös tulla vain kuulostelemaan olisiko tämä vapaaehtoistyön muoto juuri sinun juttusi!

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta verkkotoiminnasta tai ohjaamisesta, kiinnostus ja halu tehtävään riittävät <3  Kouluttajana toimii yhdistyksen työntekijä Emilia Riikonen. Tule rohkeasti mukaan!

Koulutukseen ovat tervetulleita myös paikallisryhmien ohjaajat – osa paikallisryhmistä on toiminut pandemia-aikana myös verkossa!

Koulutuksen sisältö

  • verkko-ohjaaminen vapaaehtoistehtävänä
  • osallistaminen verkossa
  • verkko-ohjauksen erityispiirteet

Koulutus on maksuton!

Ilmoittautuminen

https://q.surveypal.com/2021-verkko-ohjaajakoulutus

Ilmoittaudu viimeistään 17.8.2021. 

Verkkoryhmän ohjaajan tehtäväkuvaus

Verkkovertaisryhmän ohjaajana ohjaat verkossa toimivaa nuorten leskien vertaistukiryhmää etäyhteyden kautta. Ryhmänohjaus tapahtuu ohjaajaparin kanssa, halutessasi voit ohjata ryhmää myös yksin.  Ryhmän kokoonpano voi vaihdella, tyypillisesti ryhmäkoko on 7-10 henkilöä. Ryhmä kokoontuu puolitoista tuntia kerrallaan, kahdesti kuukaudessa. Verkkovertaisryhmän osallistujat asuvat eri puolella Suomea, yhdistävänä tekijänä on kumppanin menetys.

Ryhmänohjaajat huolehtivat tapaamisiin liittyvistä käytännön järjestelyistä, eli ilmoittautumisten vastaanottamisesta, kävijämäärien kirjaamisesta muistiin sekä tapaamisten aloituksesta ja lopetuksesta. Jokainen tapaamiskerta sisältää teeman, jonka ohjaaja/ ohjaajat voivat muotoilla itse tai valita valmiista vaihtoehdoista. Saat myös käytännönläheisen tukimateriaalin, joka sisältää valmiita suunnitelmia tapaamisille ja ideoita toimintaan. Tärkein tehtävistä on on kuitenkin ihan vain se, että toimit “Oven avaajana”. Olet paikalla sovittuna aikana ja avaat verkkoyhteyden osallistujille. Tätä tehtävää voit tehdä tavalla, joka sopii juuri sinulle!