Verkkovertaistukea vaihtuvin teemoin

Sormet näpyttävät läppärin näppäimistöä.

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme jokaisen vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vertaistukija Johanna Niskanen. 

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.

TULEVAT KERRAT

6.5.
Lesken ystävyyssuhteet ja uusi parisuhde

Ovatko ystävyyssuhteesi muuttuneet leskeyden myötä? Miten koet suhteet puolison sukuun ja muihin sukulaisiin? Entä oletko pohtinut uuden parisuhteen mahdollisuutta? Oletko kohdannut ongelmia uuteen parisuhteeseen liittyen? Keskustelemme kaikista kumppanin menettäneen ihmissuhteista ja siitä, mitä kaikkea niihin voi liittyä.

20.5.
Selviytymistarina ”Surun kanssa sovussa”

Tapaamisessamme vierailemassa nuorena leskeytynyt Pia Jylhä, joka menetti 35 -vuotiaana äkillisesti puolisonsa reilut 14 vuotta sitten. Elämän jatkuminen kahden hyvin pienen lapsen kanssa tuntui mahdottomalta ja väliin epätoivoiseltakin. Menetyksestä huolimatta elämä on saanut olla hyvää ja onnellista. Perhe asuu Tikkakoskella, Keski-Suomessa ja heillä eletään elämää täysillä, niin sanotusti kaikilla mausteilla ? Pialle voit esittää etukäteen leskeyteen ja selviytymiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostiin [email protected] tiistaihin 18.5 mennessä.

27.5.
Voimavarat ja selviytyminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi

Miten voit tällä hetkellä? Mitkä asiat lisäävät hyvinvointiasi? Oletko käsitellyt puolison menetystä tekemällä jotain luovaa? Oletko tehnyt isoja muutoksia elämässäsi? Tule mukaan kertomaan, mikä sinua on auttanut käsittelemään menetystäsi. Teemme myös kirjallisia harjoituksia, kartoitamme oman hyvinvoinnin tilaa. Varaa lähellesi muistiinpanovälineitä omia huomioitasi varten.

3.6.
Virtuaaliretkellä

Matkailemme etänä ristiin rastiin kartalla ja suunnittelemme kivoja kohtaamisia. Voit kertoa, mihin veisit ryhmämme vierailulle, jos tulisimme käymään! Sillä näin on, että vinkit kivoista ulkoilmakohteista ovat tässä ajassa tervetulleita. Keskustelemme myös kesästä ja kesän suunnitelmista.

17.6.
Musiikin voimauttava vaikutus

Nuoret lesket lähtevät kesälaitumelle hyvällä mielellä. Nostetaan yhdessä kuplivat maljat kesälle. Voimabiisit auttavat jaksamaan ja parantavat mielialaa, vievät eteenpäin. Mikä on sinun voimakappaleesi? Jos haluat jakaa ryhmälle kappaleen, toimi näin: etsi youtube-linkki kappaleeseen. Lähetä linkki ryhmän ohjaajan sähköpostiin yhtä päivää ennen tapaamista. [email protected] Voit osallistua tapaamiseen myös vain kuuntelemalla toisten kappaleita.

KESÄTAUKO
Verkkovertaiset jää kesätauolle 17.6. kerran jälkeen ja jatkuu taas syksyllä 2021. Tätä varten ollaankin kouluttamassa uusia vapaaehtoisia heti elokuussa. Tähän koulutukseen ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa. Mikäli tämä uusi vapaaehtoistehtävä kiinnostaa, niin tule mukaan koulutukseen. Koulutus on maksuton eikä siihen osallistuminen vielä velvoita toimimaan verkkovertaisryhmän ohjaajana. Lisätietoja aiheeseen liittyen saat Emilialta: [email protected], sekä aivan pian myös yhdistyksen nettisivuilta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kaikille kerroille tapahtuu saman lomakkeen kautta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle. Voit myös tehdä lisäilmoittautumisen myöhemmin toiselle kerralle samalla lomakkeella.

ILMOITTAUDU
https://q.surveypal.com/verkkovertaiset-touko-kesa

Tule sinäkin mukaan! <3