Winkkuvoimaa -webinaari 29.5.

Leskeys voi herättää monenlaisia tunteita, mutta kuinka niiden kanssa tulisi parhaiten toimeen? Entäpä millaisia asioita lesken uuteen parisuhteeseen saattaa liittyä? Tule kuulemaan näistä aiheista leskille suunnattuun Winkkuvoimaa- webinaariimme 29.5. klo 10.30 alkaen! Osallistuminen tapahtuu etänä Zoomin kautta, joten voit osallistua mukavasti vaikkapa omalta kotisohvalta. Webinaari on maksuton!

Ohjelma

10.30-11.30 Tunteet, tarpeet ja myötätunto surun kohdatessa,  Miia Aaltonen
11.30-12 lounastauko
12-13 Lesken uusi parisuhde, Petteri Salonen

Tunteet tarpeet ja myötätunto surun kohdatessa – Miia Aaltonen

Luennolla pohdimme leskeyden aiheuttamia tunteita ja sitä, miten tunteiden kanssa voisi parhaiten tulla toimeen. Ison kriisin kohdatessa tunteiden säätelyä ja tunnistamista tarvitaan erityisesti. Tunteiden ja tarpeiden tunnistaminen on myös yksi keino helpottaa ja keventää oloa ja sitä kautta lisätä jaksamista. Pohdimme myös myötätuntoa ja etenkin sen tärkeintä muotoa, eli itsemyötätuntoa. Miten olla oman itsensä paras ystävä ja tarpeen tullen taputtaa itseä lohduttaen olkapäälle?

Miia Aaltonen on itse leskeytynyt vuonna 2014. Sosionomi -taustainen Aaltonen työskentelee tällä hetkellä sovitteluohjaajana Varsinais-Suomen sovittelutoimistossa. Työnsä ohella hän on myös kouluttanut esimiehiä ja työyhteisöjä sovinnolliseen vuorovaikutukseen sekä vetänyt kansalaisopistolla kurssia aiheeseen liittyen.


Lesken uusi parisuhde – Petteri Salonen

Petteri Salosen puheenvuoro käsittelee lesken uuden parisuhteen haasteita ja voimavaroja. Sisältö koostuu uusimmasta teoriatiedosta sekä Petterin itse tekemästä haastattelututkimuksesta, jota varten hän haastatteli leskiä ja heidän uusia kumppaneitaan. Tarkoitus ei ole puhua pelkästään lesken uuden parisuhteen haasteista. Haastatteluissa lesket nostivat esiin myös positiivisia puolia ja omia voimavarojaan.

Yksilö- ja pariterapeutti sekä uusperheneuvoja Petteri Salonen leskeytyi itse vuonna 2011 hänen kahden vanhemman lapsensa äidin kuollessa yllättäin. Hän on ollut naimisissa nykyisen puolisonsa kanssa vuodesta 2014 ja heillä on yksi yhteinen lapsi.


Ilmoittaudu mukaan

Webinaari on maksuton ja siihen voivat ilmoittautua kaikki työikäiset lesket.

Ilmoittaudu webinaariin:
https://q.surveypal.com/winkkuwoimaa-2021-verkko

Huom! Webinaarin jälkeen alkaa yhdistyksen vuosikokous, ilmoittautuminen siihen tapahtuu erikseen. Kokouskutsun ja ilmoittautumislinkin siihen löydät täältä