Haku auki: vertaistukea lapsille ja nuorille syksyllä 2020

Surujärjestöt KÄPY- Lapsikuolemaperheet ry, Suomen Nuoret Lesket ry, Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry sekä Surunauha ry järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän alaikäisille, jotka ovat menettäneet perheenjäsenensä. 

Ryhmään voivat hakea n. 4-17-vuotiaat lapset ja nuoret. Hakemusten pohjalta kootaan tarkoituksenmukainen ryhmäkokoonpano, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia. 

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti. Pienimmillä painottuvat luovat, leikinomaiset ja toiminnalliset työtavat, isommilla yhteinen juttelu nousee suurempaan rooliin. Toteutustavat valitaan kokoonpanon mukaan. Ryhmän teemoja ovat mm. oman perheen tarina ja perhesuhteet, tunteet, muistot ja selviytymiskeinot sekä voimavarat. 

Yksi ryhmä toteutetaan lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 23.8. Helsingin Koskelassa klo 10-16. Toinen ryhmä sovitaan vanhempien kanssa alkusyksyyn. Mukaan otetaan kuhunkin ryhmään enintään kahdeksan osallistujaa, ja osallistuminen on maksutonta. Edellytyksenä on päiviin sitoutuminen. 

Hakuohjeet:

Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta toimittamalla osoitteeseen [email protected] seuraavat tiedot: lapsen nimi, lapsen syntymäaika, huoltajan nimi ja puhelinnumero, kuolleen perheenjäsenen kuolinaika ja syy 

Haku päättyy perjantaina 29.5.20. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, hakujärjestys huomioidaan. 

Ryhmän ohjaajina toimivat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmien kokoamisesta ja osallistujien valinnasta. Haastattelut toteutetaan puhelimitse.

Lisätietoja ryhmästä voi kysyä Katilta: [email protected] tai 041-432 9898. Ryhmä toteutetaan Alli Paasikivi säätiöltä saaduilla lahjoitusvaroilla.