Ohjeet Zoomin käyttöön

Yhdistys järjestää säännöllisesti verkkovertaiset -ryhmää, johon voivat osallistua kaikki työikäiset lesket asuinpaikasta riippumatta. Myös osa paikallisesti kokoontuvista vertaistukiryhmistä järjestää kokoontumisia Zoomilla. Lisäksi järjestämme Zoomin avulla verkkotapahtumia ja koulutuksia vaihtuvilla teemoilla ja sisällöillä. Tervetuloa mukaan!

Zoomia voi käyttää tietokoneella, puhelimella ja tabletilla. Alla laitekohtaiset ohjeistukset Zoomin lataamiseen ja käyttöön.

Huom! Vaikka lataat ohjelman/sovelluksen, niin sinun ei kuitenkaan tarvitse luoda erillisiä tunnuksia Zoomiin, vaan tämän jälkeen pääset liittymään keskusteluun sinulle jaetun linkin kautta.

Zoom tietokoneella

Tietokoneella liityttäessä Zoom pyytää lataamaan pienen ohjelmiston tietokoneellesi, mikäli sinulla ei sitä vielä ole. Zoomia voit käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla, mutta ainakin Firefoxin kanssa on ilmennyt välillä ongelmia. Suosittelemmekin vahvasti käyttämään Google Chrome -selainta.

Huom! Alla oleva ohje on suunnattu Windows-käyttöjärjestelmää käyttäville koneille. Ohjeet Applen koneille (Mac) löytyvät Zoomin -sivuilta (https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/203020795-How-To-Install-on-Mac)

Zoomin asennus tietokoneelle (Windows)

Voit asentaa Zoomin tietokoneellesi klikkaamalla alla olevaa asennuslinkkiä.

Asenna Zoom tietokoneellesi:
https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe

Linkin klikkaus käynnistää ohjelman lataamisen. Ohjelman latauduttua asenna se koneellesi klikkamalla Zoom_launcher.exe tiedostoa. Tämän jälkeen avautuu ikkuna, jossa pyydetään tallentamaan ohjelma koneellesi. Klikkaa Save-painiketta. Ohjelma on nyt tallentuneena koneellesi eikä sitä tarvitse jatkossa enää ladata uudelleen.

Liittyminen Zoomiin tietokoneella

Saat vertairyhmän tapaamispäivänä ryhmänohjaajaltasi liittymislinkin sähköpostiisi. Kun klikkaat linkkiä, selaimesi pyytää lupaa avata linkki. Anna lupa klikkaamalla ”avaa Zoom”

Tämän jälkeen ohjelma avautuu ja kysyy käyttäjän nimeä. Syötä kenttään nimesi ja klikkaa sen jälkeen ”Join Meeting”-nappia.

Seuraavaksi ohjelma pyytää sinua yhdistämään äänen. Klikkaa ”Join with Computer Audio”. Olet nyt mukana keskustelussa.

Tämän jälkeen klikkaa vielä ”Start Video” käynnistääksesi videoyhteyden. Tällöin muut osallistujat näkevät sinut ja myös sinä näet muut osallistujat videoyhteyden kautta.

Zoomin toiminnot tietokoneella käytettynä

Mikrofonin ja kameran voi ottaa pois päältä ja sulkea milloin vain keskustelun aikana. Jos niiden toiminnassa on ongelmaa, voi niitä yrittää ratkaista asetuksista, jotka löytyvät pienten nuolten takaa ikonien vierestä. Participants-ikonista (osallistujat) näet keitä muita on paikalla. Chat-ikonia klikkaamalla avautuu oikealle pieni chat-ikkuna, jossa voit kirjoitella ja lukea viestejä. Chat-ikkunan takaa löytyy myös ”raise hand”-toiminto, jolla voi pyytää puheenvuoroa ohjaajalta. Reactions-ikonia klikkaamalla voit halutessasi peukuttaa tai taputtaa. Muiden osallistujien videokuvat näkyvät hieman eri tavalla riippuen siitä, mikä näkymä sinulla on käytössäsi. Tätä näkymää voit vaihtaa oikeasta yläkulmasta klikkaamalla ”Gallery View”/”Speaker View”. Tapaamisen päätyttyä pääset poistumaan keskustelusta klikkaamalla ”Leave meeting”.

Zoom puhelimella

Käyttääksesi Zoomia puhelimella tai tabletilla, tulee sinun ladata sitä varten erillinen Zoom Cloud Meetings -app sovelluskaupasta.

Zoomin asennus puhelimeen

Sovelluksen voi ladata puhelimeen, joko menemällä omaan sovelluskauppaasi ja hakemalla nimellä ”Zoom Cloud Meetings” tai klikkaamalla alla olevia linkkejä. Alta löydät linkit sekä androideille että applen laitteille.

Lataa Zoom Mobiililaitteelle:

Google play: (android-laitteet): 
https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings

App Store (applen laitteet): 
https://itunes.apple.com/us/app/id546505307

Kun sovellus on asennettuna puhelimeesi, voit poistua sovelluskaupasta.

Liittyminen Zoomiin puhelimella

Saat vertairyhmän tapaamispäivänä ryhmänohjaajaltasi liittymislinkin sähköpostiisi. Kun sovellus on valmiiksi asennettuna puhelimeesi, pääset suoraan alla olevaan näkymään, jossa pyydetään syöttämään nimi. Syötä kenttään nimesi ja klikkaa sen jälkeen ”OK”.

Saadaksesi äänet kuuluviin, paina ”Join Audio” ja sen jälkeen valitse ”Call via Device Audio”. Sovellus saattaa tässä yhteydessä pyytää lupaa tallentaa ääntä, paina ”salli”. Saadaksesi videokuvan näkyyviin, paina ”Start Video”. Sovellus saattaa tässä yhteydessä pyytää lupaa ottaa valokuvia ja videoita, paina ”salli”. Nyt sekä äänen että videokuvan pitäisi olla toiminassa ja olet valmis keskustelemaan.

Zoomin toiminnot puhelimella käytettynä

Näkymää voi vaihtaa pyyhkäisemällä näyttöä joko vasemmalle tai oikealle. Valittavissa on Safe Driving Mode (mikrofonisi on mykistetty ja videokuva estetty), Speaker View (näytöllä näkyyy vain se henkilö joka puhuu) tai Gallery View (osallistujia näkyy enemmän). Mikrofonin ja kameran kuvia painamalla voi ne sulkea tai laittaa takaisin päälle. Participants-ikonia painamalla näet ketä muita on paikalla ja sen takaa löytyy myös Chat, jossa voit kirjoitella ja lukea viestejä. More -ikonin takaa löytyy liuta muita asetuksia ja toimintoja, tärkeimpänä ehkä ”raise hand”, jolla voi pyytää puheenvuoroa tapaamisessa. Tapaamisen päätyttyä pääset poistumaan keskustelusta klikkaamalla ”Leave meeting”.