Vertaistukea tarjolla puhelimitse ja netissä

Yhdistyksen tapahtumat ja paikallisesti kokoontuvat vertaistukiryhmät ovat toistaiseksi tauolla johtuen vallitsevasta Koronatilanteesta. Onneksi vertaistukea on kuitenkin siitä huolimatta saatavilla. Olemme ottaneet käyttöön Zoom-alustan, jonka kautta on mahdollista toteuttaa nyt uutena toimintamuotona Verkkovertaisryhmiä. Tämän lisäksi välitämme puhelinvertaistukea ja ylläpidämme Leskien kesken -verkkoyhteisöä. Myös Vertaisvirtaa -mobiilisovelluksen kautta voi löytää vertaisia, joiden kanssa jutella. Näistä tarjolla olevista tukimuodoista lisää alla. 

VERTAISTUKEA VIDEOYHTEYDELLÄ

Kasvokkain tapahtuvat vertaistukiryhmät ovat tällä hetkellä tauolla, mutta tarjoamme mahdollisuuden muiden leskien kanssa keskustelemiseen videoyhteyden välityksellä. Nämä videoyhteyden kautta tapahtuvat vertaistukitapaamiset järjestetään Zoom-alustan kautta. Tapaamisiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse linkki, jonka kautta pääsee osallistumaan. Yhdistyksen työntekijän ohjaamia ryhmiä järjestetään kerran viikossa ja myös osa paikallisesti toimivista vertaistukiryhmistä jatkaa kokoontumisiaan videoyhteyden kautta. 

Ohjeet Zoomin lataamiseen ja käyttöön: https://nuoretlesket.fi/2020/04/ohjeet-zoomin-kayttoon/

Viikottain kokoontuva verkkovertaisryhmä

Yhdistyksen työntekijä Sari ohjaa viikottain järjestettäviä videovertaistukiryhmiä, johon voivat osallistua kaikki lesket paikkakunnasta riippumatta. Nämä ryhmät ovat kertaluontoisia ja kuhunkin ryhmätapaamiseen otetaan kerralla enintään viisi osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.   

ti 28.4.  klo 18-19.30 – ilmoittaudu: 

https://my.surveypal.com/ILMOI…

ma 4.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-4.5.-klo-18-19.30

ti. 5.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-5.5.-klo-18-19.30

ti 12.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-12.5.-klo-18-19.30

ma 18.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-18.5.-klo-18-19.30

ti 19.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-19.5.-klo-18-19.30

ti 26.5. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-26.5.-klo-18-19.30

ti 2.6. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-2.6.-klo-18-19.30

ti 9.6. klo 18-19.30 – ilmoittaudu:
https://my.surveypal.com/ILMO-verkkovertaiset-9.6.-klo-18-19.30


Paikalliset verkkovertaisryhmät

Yhdistyksen työntekijän pitämien ryhmien lisäksi myös osa paikallisista vertaistukiryhmistä jatkaa tapaamisia Zoom -videoyhteyden kautta. Paikallisten vertaistukiryhmien verkkovertaisryhmistä tiedotetaan yhdistyksen nettisivuilla kunkin vertaistukiryhmän kohdalla, kunhan ajat vahvistuvat. Myös ryhmänohjaajat ilmoittavat mahdollisuuksien mukaan jo ennestään ryhmässä käyneille, mikäli ryhmätapaamisia jatketaan verkossa.

Vertaistukiryhmät ja tiedot mahdollisista verkkotapaamisista löydät täältä:
https://nuoretlesket.fi/toiminta/vertaistukiryhmat/

PUHELINTUKEA TARJOLLA

Toinen leski ymmärtää usein parhaiten, mitä puolison menetys tarkoittaa ja mitä asioita leskeytynyt joutuu kohtaamaan ja käsittelemään. Vertaistukipuhelussa näitä aiheita voi jakaa ja saada tukea toiselta saman kokeneelta.

 ”Itsensä purkaminen puhumalla on ollut minulle tärkeää ja olen voinut puhua asioista niiden oikeilla nimillä.”

”Vertaisen kanssa keskusteleminen on ollut voimaannuttavaa. Vertaistuki on antanut minulle tukea ja toivoa elämään” 

Haluatko saada vertaistukipuhelun?

Täytä alla oleva lomake tai laita tekstiviesti ”tukipuhelu” numeroon 050 301 2652. Sinulle soitetaan noin viikon kuluessa. Vertaistukipuhelu on maksuton.

Pyydä vertaistukipuhelua tällä lomakkeella:
https://my.surveypal.com/ILMO-Vertaistukipuhelu

Ota rohkeasti yhteyttä, älä jää yksin! <3

LESKIEN KESKEN -VERKKOYHTEISÖ

Yhdistyksemme ylläpitämässä Leskien kesken -verkkoyhteisössä voit keskustella haluamistasi aiheista ja lukea myös muiden leskeytyneiden kirjoituksia. 

Verkkoyhteisö on tarkoitettu työikäisenä leskeytyneiden kohtaamispaikaksi, jossa saa vertaistukea, lohtua ja tietoa. Olitpa sitten juuri leskeytynyt, pidempään leskenä ollut, sinulla on lapsia tai olet lapseton, yksinäinen, tietoa etsivä – yhdistävä asia on leskeys.

Kaikki keskustelut käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelut näkyvät vain rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille, jotka on hyväksytty käyttäjiksi yhdistyksen toimesta.

Verkkoyhteisössä toimii myös yhdistyksen vapaaehtoinen vertaistukija Vuokko, joka osallistuu keskusteluihin. Lisäksi yhdistyksen työntekijä Sari on paikalla joka keskiviikko klo 17-18, 1.4. alkaen aina toukokuun loppuun asti.

Tule keskustelemaan leskien kesken!
https://leskienkesken.fi/

VERTAISVIRTAA -MOBIILISOVELLUS

Vertaisvirtaa on mobiilisovellus, jonka avulla on mahdollista löytää vertaistukea surun läpi käymiseen vanhemman, sisaruksen, puolison tai muun läheisen kuoltua. Sovellus sopii hyvin myös nuorille.

Vertaisvirtaa-mobiilisovellus on toimintatavaltaan yksinkertainen. Se tallentaa käyttäjän taustatiedot ja yhteystiedot ja tarjoaa käyttäjälle sopivia samankaltaisen menetyksen kokeneita vertaisehdokkaita silloin kun käyttäjä itse haluaa ja tarvitsee. 

Sovelluksen käyttäjä valitsee itse itselleen sopivan keskustelukanavan esim. WhatsApp, puhelin tai sähköposti, jonka kautta olla yhteydessä vertaiseen.

Sovellus on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista:

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details…

Apple App Store:
https://apps.apple.com/fi/app/vertaisvirtaa/id1477219195…