Haku auki: Hae mukaan syksyn tapahtumiin!


LESKIEN VERTAISTUKIVIIKONLOPPU 30.8.-1.9.

Vertaistukiviikonloppu leskille järjestetään 30.8.-1.9.2019 Porissa, hotelli Yyterissä (Sipintie 1, 28840 Pori). Viikonlopun tavoitteena on tarjota vertaistukea ja etsiä yhdessä voimavaroja arkeen.

Viikonloppuun voivat hakea työikäisenä leskeytyneet. Viikonloppu on suunnattu niille, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet Suomen nuoret lesket ry:n vertaistukiviikonloppuihin. Viikonloppuun osallistuttaessa leskeytymisestä tulee olla kulunut noin puoli vuotta.

Viikonlopun omavastuuosuus on Suomen nuoret lesket ry jäseniltä 100€/2hh ja 140€1hh (ei-jäseniltä + 15€). Viikonlopun aikana on täyshoito. Matkakulut jokainen kustantaa itse.

Viikonloppu alkaa perjantaina päivällisellä klo 17.00 ja päättyy lounaaseen sunnuntaina noin klo 12.00. Viikonloppuun osallistuminen edellyttää kokoaikaista läsnäoloa.

Hakuaika on päättynyt. Voit tiedustella peruutuspaikkoja [email protected]

Hae nyt:
https://my.surveypal.com/HAKU-Leskienviikonloppu—Yyteri-19HYVINVOINTIPÄIVÄ 14.9.

Leskien hyvinvointipäivä järjestetään Tampereella, hotelli Laplandissa (Yliopistonkatu 44, 33100 Tampere)

Millaisia hoitokeinoja voi käyttää kehon rauhoittamiseen? Kuinka mielelle voi luoda lepohetken arjen keskellä? Tästä meille kertoo Hanna Markuksela, psykologi, kehollisen painotuksen traumapsykoterapeutti ja ravintovalmentaja. Hyvinvointipäivässä opimme uutta kehon ja hermoston toiminnasta. Päivän päätteeksi saat mukaasi Haastavan elämäntilanteen työkalupakin tukemaan hyvinvointia ja jaksamista muutostilanteessa.

Ohjelma

11.00 Tietoa ja teoriaa
12.30 Lounas
13.30 Käytäntöä ja ryhmätyötä
15.30 Päätöskahvit
16.00 Ohjelma päättyy

Virallisen ohjelman jälkeen, kello 16 eteenpäin, osallistujilla on mahdollisuus jatkaa illanviettoa yhdessä vapaamuotoisesti. Jatkopaikasta sovitaan lähempänä ajankohtaa. 

Omavastuuosuus hyvinvointipäivästä on 25 €/henkilö.

Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Mukaanpääsy vahvistetaan sähköpostilla, jonka mukana saat tiedot omavastuuosuuden maksamisesta.

Ilmoittaudu nyt:
https://my.surveypal.com/ILMOITTAUTUMINEN_Hyvinvointipaiva—Tampere-19LESKIPERHEIDEN VERTAISTUKIVIIKONLOPPU 27.-29.9.

Järjestämme leskiperheiden vertaistukiviikonlopun 27.-29.9. Kiponniemen toimintakeskuksessa, Vesangassa (Kiponniementie 84, 41940 Vesanka). Vesanka sijaitsee noin 15km päässä Jyväskylästä.Viikonlopun tavoitteena on tarjota leskiperheille vertaistukea ja etsiä yhdessä voimavaroja arkeen.

Lapsilla on yhtäaikaa aikuisten ryhmän kanssa kokoontuvat omat ammatillisesti ohjatut ikätason mukaan jaetut ryhmät, joissa käsitellään vanhemman menetystä, voimavaroja ja selviytymiskeinoja toiminnallisin menetelmin. Vertaistukiviikonloppuun osallistuttaessa tulee vanhemmman kuolemasta olla kulunut noin puoli vuotta.

Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Lisäksi viikonloppuun valituille ilmoitetaan tarkempi ohjelma, aikataulu ja ajo-ohjeet. Viikonloppuun valittuihin otetaan yhteyttä myös lasten asioihin liittyen erikseen.

Viikonlopun omavastuuosuus on 110 €, joka peritään vain aikuiselta. Lasten osallistumiskulut katetaan osittain Ragnar Ekbergin säätiöltä saadulla avustuksella. Matkakulut jokainen kustantaa itse. Viikonlopuun osallistuminen edellyttää kokoaikaista läsnäoloa.

Hakuaika päättyy 25.8.Hae nyt:
https://my.surveypal.com/HAKU-Leskiperheiden-vertaistukiviikonloppu—Kiponniemi-19VERTAISTUKEA LAPSILLE JA NUORILLE HELSINGISSÄ

Syksyllä 2019 Suomen nuoret lesket ry ja Suomen Mielenterveysseura järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmiä alaikäisille, jotka ovat menettäneet vanhempansa.

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut toinen vanhempi. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja vanhemman kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti. 

Ryhmiin voidaan hakea 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Hakemusten pohjalta kootaan enintään kaksi tarkoituksenmukaista ryhmäkokoonpanoa, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia.

Toinen ryhmistä kokoontuu lauantaina ja sunnuntaina 14. ja 15.9. klo 10-16, ja toinen samalla aikataululla 26. ja 27.10. Tapaamispaikka on Helsingin seudulla ja tarkentuu myöhemmin. Yhteen ryhmään otetaan enintään kahdeksan osallistujaa. Osallistuminen edellyttää viikonlopun molempiin päiviin sitoutumista. Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta.

Haku ryhmään 16.8 mennessä.

ESITE
HAKULOMAKEVERTAISTUKIJAN PERUSKOULUTUS 12.-13.10.

Järjestämme vertaistukijan peruskoulutuksen 12.-13.10.2019 hotelli Scandic Tampere Koskipuistossa ( Koskikatu 5, 33100 Tampere)

Koulutus on suunnattu leskille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan vertaistukijana yhdistyksessä. Koulutukseen ovat tervetulleita myös jo vertaistukijana toimivat.

Koulutuksessa käsitellään mm. vapaaehtoisuuden ja vertaistuen perusajatuksia, vertaistukijana toimimista ja Suomen nuoret lesket ry:n vapaaehtoistehtäviä ja käytänteitä. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita vapaaehtoisena toimimiseen.

Alustava aikataulu koulutukselle: koulutus alkaisi lauantaina klo 11.00 ja päättyisi sunnuntaina klo 15.00. Koulutus on maksuton, kun majoittuminen tapahtuu 2h huoneessa. 1 h huoneessa majoittuvilta veloitetaan huonehinnan erotus. Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittaudu nyt:
https://my.surveypal.com/Vertaistukijan-koulutus-12.-13.10.2019-TRE