Lasten sururyhmä Helsingissä toukokuussa

Suomen nuoret lesket ry järjestää yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa tänä keväänä lasten sururyhmän alakouluikäisille lapsille. Ryhmä toteutetaan Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön tuella. Ryhmä on vertaistukiryhmä lapsille, joiden toinen vanhempi on kuollut.

Ryhmä toteutetaan kahtena lauantaipäivänä 12.5. ja 26.5.2018 klo 10–16 Suomen Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksen tiloissa Pasilassa, osoitteessa: Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki.

Vertaistukiryhmässä lapsi saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut toinen vanhempi. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja vanhemman kuolemaan liittyviä kysymyksiä. Ryhmän teemoja ovat mm. tunteet, selviytymiskeinot, oman perheen tarina ja perhesuhteet, muistot ja voimavarat. Ryhmässä menetystä käsitellään lapsille soveltuvin luovin ja toiminnallisin tavoin turvallisessa ilmapiirissä.

Ryhmän ohjaavat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta. Haastattelut toteutetaan puhelimitse.

Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta.

Ryhmään haetaan alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika 31.3.2018 asti.

https://my.surveypal.com/Hakulomake-lasten-sururyhmään-2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *