Kuluttajaparlamentin vuoden 2016 kannanotot

Kuluttajaparlamentin tämän vuoden kannanotot on luovutettu 7.11 eduskunnassa olleessa Kuluttajaparlamentin täysistunnossa. Kannanotot koskivat lasten ja nuorten kriisiapua ja hallituksen säästätoimenpiteitä, jotka kohdistuvat sairaisiin ja vähävaraisiin.

https://www.kuluttajaliitto.fi/tietoa-meista/kuluttajaparlamentti/kuluttajaparlamentti-2016/

Kuluttajaparlamentin lasten ja nuorten kriisiapua koskevassa tiedotteessa todetaan:

Kuluttajaparlamentin järjestöt vaativat, että lasten ja nuorten kriisipalveluiden kehittämiseen kiinnitetään huomiota sote-uudistuksen yhteydessä. Kriisipalveluiden kehittämistarpeet tulee tunnistaa myös lasten ja perheiden palveluita uudistavassa hallituksen kärkihankkeessa lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa erityis- ja vaativimpien palveluiden kehittämiskokonaisuudessa.

Erityisesti tulee turvata valtakunnallisesti riittävät resurssit sekä osaaminen lasten ja nuorten auttamiseen traumaattisessa kriisissä. Lisäksi tulee yhdenmukaistaa kuntien kriisiavun järjestämisen tapoja tarvittavilta osin. Kriisiavusta tiedottamista sekä palveluohjausta tulee kehittää valtakunnallisesti, jotta kriisiapua tarvitsevat lapset ja nuoret saavat tarpeisiin vastaava palvelua oikea-aikaisesti.

Suomen nuoret lesket ry on ollut Kuluttajaparlamentin aktiivijäsenenä ja tämän vuoden lapsia ja nuoria koskevan kannanoton aihe toteutui Suomen nuoret lesket ry:n ehdotuksen pohjalta. Alla olevista tiedotteista voit lukea lisää molemmista kannanotoista.

kp2016_lastennuortenkriisiapu

kp2016_hallituksen-saastotoimenpiteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *