Blogi: Muuttuuko leskivanhempi sosiaalisesti kiinnostavaksi kahvipöytäkeskusteluissa vasta kun hän seurustelee?

Muuttuuko leskivanhempi sosiaalisesti kiinnostavaksi kahvipöytäkeskusteluissa vasta kun hän seurustelee…?”

Useesti tämä sama tilanne on tullut kohdalleni. Jopa ne läheisimmät ihmiset, ovat sivuuttaneet lähes kokonaan minun huomioimiseni keskusteluissa, jos paikalla on ollut joku yhtään äänekkäämpi tai joku jollain on uusi ihana parisuhdereissu kerrottavanaan.

Mieluiten hirveän pitkä ja todella romanttinen.

Kun vuosia on kulunut leskeksi jäämisestäni, niin mun elämäni ei ole noin kiinnostavaa. Tämä on arkea ja suorittamista, monesti viikon jokaisena päivänä sekä varsinkin lomilla, kun lasten koulunkäynti ei ole tukemassa omaa jaksamista. Leskivanhempana joitain lomamatkoja olen myös yrittänyt järjestää, jotta lapset näkisivät muitakin kuin seiniä kotona.

Siinä on selkeä ero. Sosiaalisissa tilanteissa pariskunnilta kysellään, heille jutellaan ja heidän kesken juttu etenee. Itse olen ollut välillä kuin tarpeeton seinäkoriste ja on tehnyt mieli vain lähteä paikalta!! Enkä ole viitsinyt väliin huudella mitään kommenttejani. Ei ole mun tapaistani.

Tilanne on hieman kohdallani muuttunut omassa elämässäni, sillä olen kohdannut ihanan ihmisen, joka haluaa olla minun, mutta myös lasteni seurassa. Tilanteen mukaan olemme menneet ja hän on tunneälykäs ihminen, joka kuuntelee sekä ymmärtää, että aina elämäntilanteeni ei salli sitä, että pystyisimme näkemään usein. Kuitenkin yritämme järjestää yhteistä aikaa, sillä hän on todella tärkeä ihminen minulle. Olen alusta lähtien ollut rehellinen perhetilanteestani ja puhumme paljon. Hän saa minut tuntemaan itseni maailman tärkeimmäksi ihmiseksi ja huolehtii hyvinvoinnistani usein eri teoin. 

Kuitenkaan, kukaan ei voi sanoa, mikä on minulle tai muulle leskivanhemmalle oikea tapa elää. Yksin lasten kanssa tai aloittaa uusi parisuhde. Ei kannata toimia itseään vastaan, vaikka kaikki ympärillä kuinka vihjailisivat, että ” eiks sulla nyt oo ketään..?” Yksinkin on hyvä oppia elämään. Itsensä kanssa.

Nuoren lesken elämä vanhempana sekä uusi suhde vaativat voimavaroja kaikilta ja moneen uuteen tilanteeseen joutumista. Ne voivat tuoda myös rankkoja tunteita sekä aiheita esiin. Silloin on luottavainen olo, jos kipeitäkin menneisyyden haamuja pystyy puhumaan ääneen uudessa parisuhteessa. Silloin olet löytänyt timantin. Pidä siitä kiinni. Arvosta ja sano ääneen, että rakastat.

Nim. Leskivanhempi, joka seurustelee. Onnellisena 

Nuoret Lesket ry:n blogia kirjoittavat yhdistyksen jäsenet, vapaaehtoiset, työntekijät, hallitus ja yhteistyökumppanit. Mikäli haluaisit oman kirjoituksesi blogiin, ota yhteyttä [email protected].

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *