Koulutus: Verkkovertaisryhmän ohjaajakoulutus 25.10.

Haluaisitko tehdä arvokasta vapaaehtoistyötä kätevästi kotoa käsin? Voisiko verkkoryhmän luotsaaminen olla sinun juttusi? Yhdistyksen Verkkovertaiset vertaistukiryhmään koulutetaan uusia vapaaehtoisia ryhmänohjaajia. Koulutus järjestetään tiistaina 25.10. klo 17.30-19.00 ja se toteutetaan etänä Zoomin kautta.

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Koulutus sopii kaikille leskille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ohjaajana Nuoret Lesket ry:n valtakunnallisessa Verkkovertaiset -vertaistukiryhmässä. Aikaisempi kokemus Zoomin käytöstä tai ryhmänohjaamisesta ei ole tarpeen, koulutuksessa saat tarvittavat tiedot ja osaamisen. Verkkoryhmän ohjaajana on mahdollista toimia lyhempi tai pidempi kausi: esimerkiksi pari kuukautta, tai halutessasi useamman vuoden. Verkkoryhmän ohjaaminen tapahtuu kotoa käsin, joten tässä vapaaehtoistehtävässä voit toimia joustavasti, paikkakunnasta riippumatta.

Voit osallistua koulutukseen, mikäli:

  • Olet kiinnostunut tehtävästä ja sinulla on halu auttaa <3
  • Sinulla on käytössäsi tietokone ja nettiyhteys
  • olet yhdistyksemme jäsen – jos et ole vielä jäsen, liity jäseneksi tämän ilmoittautumisen yhteydessä.
  • menetyksestäsi kulunut aikaa vähintään vuosi
  • elämäntilanteesi on nyt sellainen, että jaksat olla vierelläkulkijana vertaisille

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia yhdistyksessä verkkovertaisryhmän ohjaajana. Koulutukseen osallistuminen ei kuitenkaan vielä velvoita toimimaan vapaaehtoisena – voit myös tulla vain kuulostelemaan olisiko tämä vapaaehtoistyön muoto juuri sinun juttusi!

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta verkkotoiminnasta tai ohjaamisesta, kiinnostus ja halu tehtävään riittävät <3  Kouluttajana toimii yhdistyksen vapaaehtoistoiminannan koordinaattori Emilia Riikonen. Tule rohkeasti mukaan!

Koulutukseen ovat tervetulleita myös paikallisryhmien ohjaajat!

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • verkko-ohjaaminen käytännössä
  • Zoomin käyttö ohjaustehtävässä
  • verkkotapaamisten sisältö/kulku

Koulutuksen tarkempi sisältö muotoutuu vielä lähempänä ajankohtaa osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Verkkovertaisryhmän ohjaajana mahdollistat ryhmän tapaamiset verkossa valtakunnallisesti. Voit vaikuttaa tapaamisten sisältöön ja tehdä tätä merkityksellistä työtä omalla persoonalla. Olennaista ohjaajana toimisessa on että kuuntelet ja huomioit kaikki osallistujat tasavertaisesti. Et tarvitse mitään erityistaitoja. Voit vaikuttaa tapaamisten sisältöön ja tehdä työtä omalla persoonalla. Tutustut samalla vertaisiin ympäri suomea! Työ on mukavaa ja palkitsevaa!
– Verkkoryhmän ohjaaja Johanna

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta. Ilmoittauduttuasia saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Koulutuksen osallistumislinkki lähetetään sinulle lähempänä ajankohtaa sähköpostilla.

Ilmoittaudu mukaan!
https://q.surveypal.com/2022-syksy-ilmo-verkko-ohjaajakoulutus

Ilmoittautuminen päättyy 25.10. klo 12.00

VERKKORYHMÄN OHJAAJAN TEHTÄVÄKUVAUS

Verkkovertaisryhmän ohjaajana ohjaat verkossa toimivaa nuorten leskien vertaistukiryhmää etäyhteyden kautta. Ryhmänohjaus tapahtuu ohjaajaparin kanssa, halutessasi voit ohjata ryhmää myös yksin.  Ryhmän kokoonpano voi vaihdella, tyypillisesti ryhmäkoko on 7-12 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 1-2 kertaa kuussa 1,5-2h kerrallaan. Verkkovertaisryhmän osallistujat asuvat eri puolella Suomea, yhdistävänä tekijänä on kumppanin menetys.

Ryhmänohjaajat huolehtivat tapaamisiin liittyvistä käytännön järjestelyistä, eli ilmoittautumisten vastaanottamisesta, kävijämäärien kirjaamisesta muistiin sekä tapaamisten aloituksesta ja lopetuksesta. Jokainen tapaamiskerta sisältää teeman, jonka ohjaaja/ ohjaajat voivat muotoilla itse tai valita valmiista vaihtoehdoista. Saat myös käytännönläheisen tukimateriaalin, joka sisältää valmiita suunnitelmia tapaamisille ja ideoita toimintaan. Tärkein tehtävistä on on kuitenkin ihan vain se, että toimit “Oven avaajana”. Olet paikalla sovittuna aikana ja avaat verkkoyhteyden osallistujille. Tätä tehtävää voit tehdä tavalla, joka sopii juuri sinulle!