Lapsen suru -webinaari 10.11.2021

Kuinka tukea lasta toisen vanhemman menetyksen aiheuttamassa surussa? Kuinka menetys näyttäytyy lapsen silmin? Järjestämme leskivanhemmille suunnatun Lapsen suru -webinaarin keskiviikkona 10.11.2021, klo 18.00-19.50. Webinaari sisältää kaksi luentoa, joista ensimmäinen osuus käsittelee surevan lapsen tukemista vanhemman näkökulmasta. Webinaarin toisessa osuudessa vanhempansa nuorena menettänyt esikoiskirjailija kertoo omasta näkökulmastaan millainen kokemus vanhemman menetys hänelle oli ja kuinka hän on käsitellyt asiaa fiktion keinoin.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

18-19: Kun lapsi suree – Millaista on olla vanhempana surevalle lapselle?/Kati Kärkkäinen
19-19.05: Pieni tauko
19.05-19.45: Äidin menetys lapsena – kokemuspuheenvuoro ja esikoiskirjailijan kaunokirjallinen tulkinta/ Silja Vuorikuru
19.45-19.50 Loppusanat

Jos et ole aikaisemmin osallistunut webinaariin tai käyttänyt Zoomia, voit tulla tapahtumaan testaamaan yhteyksiä jo ennen ohjelman alkua. Linkki on auki puoli tuntia ennen tapahtumaa, eli 17.30 alkaen. Yhdistyksen työntekijä on paikalla neuvomassa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Kun lapsi suree – Millaista on olla vanhempana surevalle lapselle?

Jokainen lapsi suree vanhemman menetystä omalla persoonallisella tavallaan, jokaisen lapsen surukokemus on yksilöllinen. Millaista on olla vanhempana surevalle lapselle? Kuinka kohdata lapsi, kuinka keskustella surusta? Entä kuinka toimia tilanteissa, jos sanat ovat täysin hukassa? Näiden kysymysten äärellä olemme Nuoret Lesket ry:n webinaarissa, jonka asiantuntija on sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen.

Luennoitsijan terveiset: Hei, olen Kati! Olen ammatiltani sosiaalipsykologi ja minulla on usean vuoden työkokemus lasten- ja nuorten vertaistukiryhmien ohjaamisesta. Olen ohjannut näitä ryhmiä myös Nuoret Lesket ry:ssä. Työssäni kohtaan eri-ikäisiä läheisensä menettäneitä, sekä lapsia, nuoria, että aikuisia.”


Äidin menetys lapsena – kokemuspuheenvuoro ja esikoiskirjailijan kaunokirjallinen tulkinta

Millainen kokemus äidin äkillinen kuolema on lapselle? Millaisin tavoin lapsen suru voi käytännössä näkyä? Kuinka käsitellä äidin kuolemaa ja lapsen surua fiktion keinoin? Näistä aiheista meille kertoo Silja Vuorikuru, filosofian tohtori, kirjallisuudentutkija ja syksyn 2021 esikoiskirjailija. Hänen tuore romaaninsa ”Kultalintu, mustasulka” (Kustannus Aarni 2021) kertoo äitinsä 8-vuotiaana menettävän Iiris-tytön kasvutarinan aikuisuuden kynnykselle saakka.

Luennoitsijan terveiset: Hei, olen kirjailija ja kirjallisuudentutkija Silja Vuorikuru. Tervetuloa seuraamaan esitystäni ja esittämään kysymyksiä. Kerron tilaisuudessa sekä omasta menetyksestäni että tuoreesta esikoisromaanistani, joka käsittelee samoja teemoja.

Hinta

Nuoret Lesket ry:n jäsenet: Maksuton
Ei -jäsenet: 10e

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voivat kaikki kumppaninsa menettäneet. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 5.11.2021 klo 9.00

Ilmoittaudu:
https://q.surveypal.com/ilmo-lapsen-suru-10.11.2021