Verkkovertaistukea vaihtuvin teemoin!

Verkkovertaisryhmät – INFO

Tarjoamme vertaistukea työikäisille leskille säännöllisesti myös verkossa. Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia saman kokeneiden kanssa. Voit osallistua omalla tavallasi, puhua ja jakaa asioita sen verran kuin itse koet sopivaksi. Vertaistukiryhmässä puhutaan luottamuksella henkilökohtaisista asioista. Ryhmässä on vaitiolovelvollisuus.

Jokaisessa ryhmässä on teema, sekä pieni alustus ohjaajalta. Lisäksi varataan hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Päätämme jokaisen vertaisryhmän yhteiseen rentoutushetkeen, se voi olla esimerkiksi mielikuva- tai hengitysharjoitus. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä Johanna Niskanen. 

Ryhmään voit osallistua asuinpaikasta riippumatta ja osallistuminen on maksutonta. Ryhmä toteutetaan Zoom meeting -sovelluksen avulla. Voit osallistua ryhmään tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.  Ilmoittautuminen viimeistään tapaamispäivänä ennen kello 17.00.

Tulevat kerrat

Torstai 12.11. 18-19.30
Kun hän on poissa –  runoja ja mietelmiä surusta. 
Onko runous koskettanut sinua kaipauksen hetkellä? Lähestymme surua ja menetystä runojen avulla. Voit lukea ääneen sinua koskettaneen runon/runoja. Jos haluat, voit jakaa ajatuksiasi liittyen runoon.

Torstai 19.11. 18-19.30 
Kokonaisvaltainen suru. 
Kuinka sinun elämäsi on muuttunut leskeytymisen myötä? Oletko saanut tukea? Tänä torstaina keskustelemme surusta ja elämäntilanteen tuomasta kokonaiskuormituksesta. 

Torstai 26.11. 18-19.30
Kiitollisuus. 
Mitkä asiat ovat hyvin? Mitä arvokasta sinulla on elämässäsi juuri nyt?  Käsittelemme kiitollisuutta Hidasta elämää -harjoituskorttien avulla. Käytämme tällä kerralla myös kynää ja paperia ja teemme voimalauseen.

Torstai 3.12. 18-19.30
Jaksaminen ja voimavarat. Erityisesti vastikään leskeytyneille  suunnattu tapaamiskerta. (Kun leskeytymisestä on kulunut 0-1 vuotta.)
Miten jaksat tällä hetkellä? Mitkä asiat tuovat energiaa ja voimaa arkeesi? Syvennymme teemaan Hidasta elämää -kuvakorttien avulla. Kartoitamme myös selviytymiskeinoja erilaisiin elämän hetkiin ja tilanteisiin, joissa suru on läsnä.

Torstai 10.12. 18-19.30
Joulunaika ja kaipaus.
Joulun aika tuo usein mieleen muistoja edesmenneestä puolisosta ja voimistaa surun ja kaipauksen tunteita. Millaisia asioita tai perinteitä sinä kaipaat ja muistelet jouluna? Ryhmässä voit jakaa muistoja haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi näyttää valokuvan, esineen, tai lukea kirjoituksen. Pohdiskelemme, millaisia omia perinteitä voisi luoda muuttuneessa tilanteessa.

Torstai 17.12. 18-19.30
Kun joulusta tulee erilainen.
Mitä ajatuksia ja tuntemuksia joulunaika sinussa herättää? Onko joulu peruttu? Miten joulu vietetään? Kenen kanssa? Leskeytymisen myötä juhlapyhiin liittyvät perinteet muuttuvat.

Lesket viettävät joulua monilla eri tavoilla. Jos sinusta tuntuu, että oma joulu ei ole “kunnollinen joulu” et todennäköisesti ole yksin tämän ajatuksen kanssa! Annamme yhdessä luvan omannäköiseen jouluun.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaikille kerroille tapahtuu saman lomakkeen kautta. Voit ilmoittautua joko yhdelle kerralle, tai saman tien useammalle. Voit myös tehdä lisäilmoittautumisen myöhemmin toiselle kerralle tällä samalla lomakkeella.

Ilmoittaudu
https://q.surveypal.com/verkkovertaiset-marras-joulu-2020


Tule sinäkin mukaan! <3

Ryhmän vetäjä Johanna esittäytyy

Hei! Olen Johanna ja nuori lapseton leski. Leskeytymisestäni on nyt kulunut viisi vuotta. Olen ohjannut vapaaehtoisena Tampereen vertaistukiryhmää kolmen vuoden ajan. Nyt ohjaan myös valtakunnallista verkkovertaisryhmää.

Ajatuksiani vertaistuesta: Verkkovertaistapaamisessa pääsee yllättävän lähelle toista. Et ole yksin.Vertaistuen äärellä vaikeistakin asioista voi puhua avoimesti ja luottamuksellisesti.Toisten leskien selviytymistarinat antavat voimia jaksamiseen.

Minua on koskettanut erityisesti Hanna Ekolan runokirja ”Sano Suruasi rakkaudeksi” Tässä kirjan nimiruno:

Sano suruasi rakkaudeksi.
Kutsu kipuasi kauneudeksi.
Taio ikävälläsi 
taivaalle tähdet.
Pue kaipuusi muistojen viittaan.
Silitä pimeä valoksi.
Seppelöi kyyneleet toivoksi
aamun säteiden ketjuun

Nähdään verkkoryhmässä!