Suomen nuoret lesket ry 10-v. -blogisarja: Ajatuksia juhlavuodesta

Suomen nuoret lesket ry:n 10v. -juhlavuoden kunniaksi julkaisemme nyt kuukausittain ilmestyvän blogisarjan. Blogisarjassa esitellään yhdistystä, sen toimintaa ja siinä mukana olevia ihmisiä aina alkutaipaleelta nykypäivään. Juhlavuosi on mennyt vauhdilla ja nyt vuorossa onkin tämän blogisarjan viimeinen osa, jossa kertaamme juhlavuoden tapahtumia.

Kuluneena vuonna on vietetty Suomen nuoret lesket ry:n 10v. -juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi on järjestetty yhdistyksen perustoiminnan lisäksi erilaisia tapahtumia, kuten juhlia, luentoja ja syntymäpäiväkahveja eri puolella Suomea. 

Juhlavuosi lähti liikkeelle uudistetun Leskien kesken -verkkoyhteisön lanseerauksella ja sinne onkin vuoden mittaan mukavasti rekisteröitynyt uusia jäseniä. Alkuvuoteen mahtui myös ylimääräinen luento “Oma menetys voimavaraksi” Liisa Salmenperän pitämänä sekä tietenkin Juhlavuoden korun -julkistus. Korun suosio yllätti meidät iloisesti, ja päätimmekin ottaa sitä vielä pienen erän lisää. Korua voi siis edelleen tilata meiltä toimistolta tai ostaa suoraan yhdistyksen tapahtumista. 

Jäsenistön kanssa yhdistyksen synttäreitä juhlistettiin 4.5. Jyväskylässä ravintola Harmoonissa. Juhlassa kuultiin kauniita puheenvuoroja, nautittiin musiikista ja hyvästä ruuasta sekä nähtiin ote tanssija Tiia Hämäläisen – Mourning cloak –tanssiesityksestä. Tiian esitys nähtiin myöhemmin kokonaisuudessaan lokakuussa Helsingissä. Yhdistyksen kautta esitystä olikin katsomassa useita leskiä ja myös me yhdistyksen työntekijät olimme paikalla.

Syksyn koittaessa järjestettiin yhdistyksen toimesta yhteistyökumppaneille suunnattu Surevan tukena -luento ja synttärikahvit täällä Jyväskylässä. Tarjosimme myös ympäri Suomea toimiville vertaistukiryhmillemme mahdollisuuden tilata omat synttärikakut ryhmiin. Saimmekin tänne toimistolle kuvia toinen toistaan upeimmista synttärikakuista ja juhlatilaisuuksista.

Toinen asia missä vapaaehtoistemme ja jäsenistömme aktiivisuus on ilahduttavasti näyttäytynyt, on heidän eri medioille antamansa haastattelut, jotka ovat tuoneet yhdistykselle ja sen teemalle upeaa näkyvyyttä. Myös tähän juhlavuoden blogi -sarjaan on ollut hienoa saada teidän erilaisten yhdistyksen toiminnassa mukana olevien ihmisten näkökulmia ja ajatuksia, kuten myös juhlavuoden lehteemme. Kiitos upeille vapaaehtoisillemme ja jäsenistöllemme aktiivisuudesta!

Näin juhlavuoden lopuksi on hyvä todeta, että kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon ja on hienoa, että yhä useampi työikäisenä leskeytynyt löytää yhdistyksemme toiminnan. Tällä hetkellä jäsenmäärä on jo lähes 800. Toimintajatuksemme: ”Vertaistuessa on voimaa” todentuu yhä monissa eri kohtaamisissa. Kiitämme lämmöllä kuluneesta vuodesta ja seuraavan runon sanoin haluamme muistaa kaikkia toimintaamme vuosien varrella osallistuneita. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! 

Aika ei pysähdy ja sinä olet edelleen elossa.
Ajan kuluessa muistelet hyviä asioita useammin kuin huonoja.
Sitten, vähitellen, tyhjäksi koetut osat sinussa täyttyvät jälleen puheensorinalla ja ilolla.
Surun rosoittamat kulmat pehmentyvät muistojen voimalla.” 

~Lois Lowry

Aikaisemmin ilmestyneet 10-v. -juhlavuoden blogit

Leskitoiminnan alku

Suomen nuoret lesket ry:n alkutaival

Mietteitä yhdistyksen työntekijän näkökulmasta

Vapaaehtoisena yhdistyksessä

Hallituksen puheenjohtajan terveiset

Lesken tarina

Vanhempansa menettäneen nuoren tarina

Surevia työssään kohtaavan ammattilaisen näkökulma

Yhteistyössä on voimaa!