Toimintaa: Lasten ja nuorten vertaistukiryhmiä Helsingissä ja Tampereella

HELSINKI

Syksyllä 2019 Suomen nuoret lesket ry ja Suomen Mielenterveysseura järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmiä alaikäisille, jotka ovat menettäneet vanhempansa. Ryhmiin voidaan hakea 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Hakemusten pohjalta kootaan enintään kaksi tarkoituksenmukaista ryhmäkokoonpanoa, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia.

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut toinen vanhempi. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja vanhemman kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Haku ryhmään 16.8 mennessä.

ESITE

HAKULOMAKE


TAMPERE

Syksyllä 2019 järjestetään Tampereella lasten vertaistuellinen sururyhmä, joka on suunnattu vähintään 5-vuotiaille, vanhemman tai sisaruksen kuoleman kokeneille lapsille. Lasten sururyhmätoiminnassa on kyse ennaltaehkäisevästä tuesta lapsille, jotka ovat menettäneet läheisensä. Tarkoituksena on vahvistaa lapsen voimavaroja sekä tukea lasta menetyksen ja tunteiden käsittelyssä. Tapaamiset sisältävät monipuolisia toiminnallisia menetelmiä, muun muassa aiheeseen liittyviä satuja, sadutusta, piirtämistä, maalaamista, askartelua ja musiikkia. Osallistujien toivotaan sitoutuvan jokaiselle ryhmäkerralle.

Haku ryhmään 11.8. mennessä.

ESITE

LISÄTIEDOT JA HAKU:
Sosiaalipsykologi Mirka Virtanen, [email protected]