Osallistu tutkimukseen leskeyden vaikutuksista perhearkeen ja hyvinvointiin

Kirjoitelmapyyntö leskiäideille

Oletko menettänyt puolisosi ja sinulla on vielä yksi tai useampi kotona asuva lapsi? Millaisia muutoksia leskeys on tuonut elämääsi ja perheesi arkeen? Millaista on nykyinen perhearki ja miten leskeys on muuttanut sitä? Millaiset suhteet sinulla on lapsesi/lastesi kanssa ja miten leskeys on vaikuttanut vanhemmuuteesi? Miten leskeys on muuttanut perheenjäsenten välisiä suhteita ja perheenjäsenten rooleja? Millaisena koet hyvinvointisi? Mitkä tekijät lisäävät hyvinvointia tai vähentävät sitä?

Toivoisin sinun osallistuvan pro gradu tutkimukseeni kirjoittamalla tarinamuotoisen kirjoitelman siitä, miten leskeys on vaikuttanut elämääsi. Kuvaile omin sanoin elämääsi leskeytymisen jälkeen. Voit käyttää apuna alussa olevia kysymyksiä. Teen pro gradu-tutkielmaa Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen laitoksessa. Tutkielmaani ohjaa tutkijatohtori Eija Sevón. Tutkimus tehdään yhteistyössä Suomen nuoret lesket ry:n kanssa ja sen tarkoituksena on selvittää leskiäitien leskeytymisen vaikutuksia perhearkeen ja hyvinvointiin. Tutkielma tuottaa valmistuttuaan uutta tietoa aiheesta Suomen nuoret lesket ry:lle ja yhdistyksen jäsenille.
Voit kirjoittaa vapaamuotoisen kirjoitelman oheisen nettilinkin https://my.surveypal.com/Kirjoitelmapyynt%C3%B6-leski%C3%A4ideille kautta. Voit kirjoittaa tekstin joko suoraan vastauslomakkeeseen tai kirjoittaa tekstin ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja liittää sen vasta lopuksi tekstilaatikkoon. Kyselyä ei voi tallentaa kesken kirjoittamista eikä siihen voi palata jälkikäteen. Kirjoitusohjeet löytyvät myös nettikyselylomakkeesta.

Voit lähettää kirjoitelman myös sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Voit kirjoittaa nimettömänä, mutta kerrothan ikäsi, miten kauan leskeytymisestä on kulunut, lastesi lukumäärä ja iät. Toivoisin saavani kirjoitelmat tutkielmaani varten 8.2. mennessä.

Tutkimusaineistoa käsitellään luottamuksellisesti ja tutkimukseen osallistujien nimettömyys säilytetään. Sähköpostitse lähetetyt kirjoitelmat pysyvät tutkijan hallussa ja ne hävitetään asianmukaisesti tutkimuksen valmistumisen jälkeen. Nettilomakkeen kautta vastanneiden kirjoitelmat välitetään Suomen nuoret lesket ry:n toimesta tutkijalle ja hävitetään tämän jälkeen. Kirjoitelmia käytetään vain tätä tutkimusta varten. Kirjoitelmien osia voidaan julkaista nimettömästi osana tutkielmaa. Valmis tutkielma on luettavissa Suomen nuoret lesket ry:n nettisivuilla syksyllä 2015.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja tutkimukseen liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä.
Kiitos osallistumisestasi tutkimukseen!
Ystävällisin terveisin
Sanna Tuunila

pro gradu tutkielman toteuttaja
Sanna Tuunila
Kasvatustieteiden laitos
Jyväskylän yliopisto
[email protected]

pro gradu tutkielman ohjaaja
Tutkijatohtori, Eija Sevón
Kasvatustieteiden laitos
Jyväskylän yliopisto
[email protected]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *