”SURUN AIKA” – VALOKUVATERAPEUTTINEN ETÄTYÖPAJA LESKEYTYNEILLE

Järjestämme valokuvaterapeuttisen etätyöpajan työikäisille leskille. Ryhmää ohjaa Liisa Salmenperä (TtT, psykoterapeutti, valokuvaterapiamenetelmien kouluttaja). Liisa on jo monille tuttu luennoitsija ja kouluttaja, hänen osaamisestaan saimme nauttia viimeksi Suomen nuoret lesket ry:n Virtuaalivoimaa-webinaarissa.

Työpaja toteutetaan Zoom-videopuheluina, joten siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Kenelle?

Valokuvatyöpaja on suunnattu erityisesti vastikään leskeytyneille, kun puolison kuolemasta on kulunut vähintään puoli vuotta tai enintään kolme vuotta. Ryhmään otetaan maksimissaa 10 hlöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Ryhmän toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Tapaamiset

Tapaamiskertoja on kaikkiaan neljä ja ne ovat kestoltaan 1,5h. Tapaamiskertojen välillä suoritetaan itsenäisesti erilaisia valokuvaterapeuttisia välitehtäviä.

ke 21.10. klo 17.30-19.00
ke 4.11. klo 17.30-19.00
ke 18.11. klo 17.30-19.00
ke 2.12. klo 17.30-19.00

Huom! Osallistujat sitoutuvat osallistumaan jokaiselle neljälle tapaamiskerralle.

Hinta

Omavastuuosuus on 20€ yhdistyksen jäseniltä (norm. 50€) ja 40€ ei-jäseniltä (norm.75€). Maksutiedot saat sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä. Maksamalla omavastuuosuuden vahvistat paikkasi.

Tavoitteet

Tavoitteina ovat osallistujien voimavarojen kasvu, vertaistuen saaminen, surun ilmiön ja etenemisen ymmärtäminen sekä normalisointi. Lisäksi osallistujien oman itsetuntemuksen ja selviytymiskeinojen kasvu sekä toivon näkökulman avaaminen.

Toteutus

Etätapaamisissa on kouluttajan pieniä alustuksia surusta, muistojen muodostumisesta, luopumisesta ja toivosta. Materiaali jaetaan kaikille osallistujille. Valokuvaterapeuttinen työskentely kulkee tämän rinnalla välitehtävien muodossa. Pääsääntöisesti käytämme Mixed media-, sekatekniikka- ja kollaasimenetelmiä (voi tutustua etukäteen esim. https://mixedmedia.club/topic/basics/). Etätapaamisten aikana seurataan näiden tuotosten edistymistä ja jaetaan tekemisestä viriäviä ajatuksia ja kokemuksia.

Osallistujat valitsevat valokuvaterapeuttisen näkökulmansa oman jaksamisen ja tilanteensa pohjalta. Lisäksi he hankkivat etukäteen työskentelyssä tarvittavat materiaalit (vahvaa kartonkia tai lehtiö, erilaisia värejä, maaleja, liiman, kankaita, nauhoja, pitsejä, tekstejä, omia runoja jne.) Oman puhelimen kamera riittää, mutta olisi hyvä, jos omia valokuvia voisi printata. Erityisiä kuvankäsittely- tai valokuvaustaitoja ei tarvita. Tarkemmat henkilökohtaiset tavoitteet ja työskentelytavat muotoutuvat osallistujien kanssa yhdessä keskustellen.

Osallistujien kollaaseista voidaan tehdä vapaaehtoinen yhteinen lopputyö, jonka muodosta ja käyttötarkoituksesta sovitaan yhdessä.

Ennen kurssin alkua osallistujat saavat tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja valokuvaterapeuttisista välitehtävistä, jotta niihin voi perehtyä ajoissa.

Ilmoittaudu mukaan:

https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Surun-aika-21.10.-alkaen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 12.10.2020!